Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Internaţională de Matematică 2018 Cea mai slabă performanţă din ultimii 30 de ani a echipei României. Edis Memiş - medalie de bronz

ro

13 Jul, 2018 17:39 5068 Marime text
Săptămâna aceasta, la Cluj Napoca s-a desfăşurat Olimpiada Internaţională de Matematică, la startul căreia s-au aflat peste 600 de elevi din 107 ţări.

România este țara care a inițiat Olimpiada Internațională de Matematică, prima ediție a competiției fiind în 1959, la Brașov, de atunci lotul românesc obţinând locul I de cinci ori.

De data aceasta, lotul României la matematică a obținut locul 33 din 107 țări participante, cu o medalie de aur, una de argint și două de bronz, între care una câştigată de elevul constănţean Edis Memiş.

Pe locul I s-au aflat Statele Unite ale Americii, Rusia pe locul II, China pe locul III, Ucraina pe IV și Thailanda pe V.

Radu Gologan, președintele comitetului științific al Olimpiadei Internaționale de Matematică 2018, a declarat pentru www.HotNews.ro că acesta „e cel mai prost rezultat pe care l-am avut vreodată. Ne supără foarte tare și cred că suntem vinovați pentru faptul că felul de alegere al echipei este defectuos”, a explicat Gologan. 

Sursa foto: FACEBOOK
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii