Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO 2020) O elevă de la Liceul Internațional de Informatică din Constanța a câștigat medalia de bronz

ro

23 Apr, 2020 09:45 4050 Marime text

În perioada 14 - 21 aprilie, în mediul virtual, s-a desfășurat Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete din 2020 (EGMO 2020), aflată la a noua ediție. În 2016, olimpiada a fost organizată la Buşteni.
Anul acesta, competiția ar fi trebuit să fie găzduită de localitatea olandeză Egmond aan Zee, însă s-a desfăşurat în mediul virtual din cauza restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, conform organizatorilor, citați de Agerpres.
 
România a fost reprezentată la această competiţie de patru eleve: Amina Abu Shanab şi colega ei Diana Ţolu, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, Alexandra Timofte de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" din Bucureşti şi respectiv Lucia Rîşnoveanu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa.
 
Toate reprezentantele României au câştigat medalii la această competiţie. Cu un total de 39 de puncte obţinute în cele trei zile de competiţie, Amina Abu Shanab s-a plasat pe primul loc şi a obţinut medalia de aur a Olimpiadei. Alexandra Timofte a câştigat la rândul său medalia de aur cu 29 de puncte obţinute la cele 6 probe ale competiţiei. Diana Ţolu a obţinut o medalie de argint, cu 23 de puncte, iar Lucia Rîşnoveanu a câştigat o medalie de bronz cu un total de 17 puncte.
 
În ceea ce priveşte clasamentul general pe ţări, România s-a plasat pe locul trei, cu 108 puncte. Primele două locuri au fost ocupate de Rusia (128 de puncte) şi Serbia (118 puncte). Punctajul total a fost calculat prin adunarea punctelor obţinute de fiecare reprezentantă a unei ţări.
 
Sursa foto: Facebook EGMO 2020
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii