Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noutăți la Bacalaureat, pentru liceenii din învățământul tehnic

ro

14 Feb, 2018 00:00 1788 Marime text
La nivelul județului Constanța, 5.316 absolvenți - 4.570 din serie curentă și 746 din serii anterioare - s-au înscris la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018.
Dintre aceștia, 4.636 de candidați susțin Proba A - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română; trei candidați susțin Proba B - evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă; 4.145 de candidați susțin Proba C - evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională. Trebuie spus că 499 de candidați din promoția curentă și-au echivalat această probă cu rezultatele obținute la examene cu recunoaștere internațională pentru certificarea competențelor lingvistice în limbi străine, de tipul: PET, IELTS, TOEFL etc.
 
3.551 de candidați susțin Proba D - evaluarea competențelor digitale. Dintre aceștia, 1.086 de candidați din promoția curentă și-au echivalat această probă cu rezultatele obținute la examene cu recunoaștere europeană pentru certificarea competențelor digitale, de tipul: ECDL Start, ECDL Complet.
 
Evaluarea competențelor se realizează în 51 de centre de examen (26 în municipiu și 25 în județ). Noutatea acestui an o constituie o prevedere procedurală care presupune asocierea de subcomisii la centre de examen care au profiluri acreditate, astfel încât candidații să poată beneficia de certificate de competențe.
 
În acest sens, deoarece la nivelul județului Constanța există numeroase profiluri acreditate, s-au constituit patru subcomisii pentru candidați de la Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu“ Galați - calificarea tehnician chimist de laborator (asociați Colegiului Tehnic „Vasile Pârvan“ Constanța), Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil“ Buzău - specializarea tehnician operator telematică și tehnician în hotelărie (asociați Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti“ Constanța), Liceul Tehnologic Meserii și Servicii Buzău - specializarea tehnician operator telematică și tehnician în hotelărie (asociați Liceului Tehnologic „C.A. Rosetti“ Constanța) și Colegiul Tehnic „Henri Coandă“ Tulcea - calificarea tehnician operator tehnică de calcul și tehnician de telecomunicații (asociați Liceului Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța).
 
Subcomisiile funcționează în unitățile de învățământ de unde provin candidații, dar notele acestora sunt operate în aplicația Ministerului Educației Naționale de către centrele de examen din Constanța.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii