Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificări la admiterea în facultate a absolvenţilor de postliceală

ro

19 Jul, 2018 00:00 5272 Marime text
Poate una dintre cele mai solicitate şcoli postliceale din toate timpurile a fost cea de asistent medical general, ca dovadă că, la ora actuală, numai la Şcoala postliceală sanitară de stat din cadrul Liceului Teoretic „Emil Palade“ există câte trei-patru clase pe fiecare nivel de şcolarizare.
 
Zilele acestea au loc înscrieri (până pe 26 iulie) pentru o nouă serie, care va susţine testare la Anatomie pe data de 27 iulie. Sunt scoase la concurs 56 de locuri fără taxă şi alte 56 de locuri cu taxă, la ele având acces atât liceenii care au reuşit să obţină diploma de bacalaureat, cât şi cei care au fost declaraţi „respinşi“. Important este cât de pregătiţi se vor prezenta la testarea din 27 iulie.
 
În cei trei ani de şcoală postliceală, candidaţii fără bacalaureat se pot prezenta să susţină acest examen, ceea ce le va permite, mai apoi, să-şi depună dosarul de admitere la facultate.
Ieri, în Monitorul Oficial nr. 619 (miercuri, 18 iulie) a fost publicat Ordinul ministrului Educaţiei Naţionale privind aprobarea Metodologiei-cadru pentru recunoaşterea parţială a studiilor în învăţământul superior medical, la programele de studii universitare de licenţă „Asistenţă medicală generală“.
 
Este vorba despre disciplinele sau modulele studiate în şcoala postliceală şi care corespund în proporţie de cel puţin 70% cu una dintre fişele de disciplină ale programelor universitare.
De asemenea, sunt recunoscute şi stagiile de practică, acestea fiind echivalate cu stagiile clinice şi practica de specialitate anuală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii