Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircistul Hakan Calila, pe podiumul Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului 2016

ro

31 Aug, 2016 00:00 3648 Marime text
 

Trei medalii de argint şi o medalie de bronz sunt rezultatele olimpicilor români la ediţia a X-a a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului 2016 (International Earth Science Olympiad - IESO), întrecere desfăşurată în localitatea japoneză Tsu, timp de o săptămână.
 
Medaliile de argint au fost obţinute de Alexandra Alexiu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti, Hakan Calila, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, şi Tudor Pipirig, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi. Diana-Gabriela Oprea, elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Bogdan Petriceicu Hasdeu“ din Buzău, a fost medaliată cu bronz. Demn de remarcat este faptul că trei dintre unităţile de învăţământ din care provin laureaţii din acest an au avut premianţi şi la ultimele două ediţii: Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa (2014 şi 2015), Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“ din Iaşi (2015) şi Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti (2014).
La Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului 2016 au participat 100 de elevi din 26 de ţări.
 
Hakan Calila, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa, nu este la prima medalie obţinută la o competiţie internaţională. În decembrie 2015, el a fost distins cu medalie de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, desfăşurată în Republica Coreea. Tânărul a fost pregătit la Fizică, Chimie şi Biologie de profesoarele Adina Dogărescu, Doina Bălaşa şi Adriana Popescu.

Citeşte şi

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii