Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sorin Cîmpeanu 97% din notele contestate la titularizare au fost modificate (video)

ro

03 Aug, 2021 15:21 1772 Marime text
Procentul de promovare la examenul de titularizare după rezolvarea contestaţiilor a crescut foarte puțin, în prezent fiind de 46%. Declarația aparține ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu care a susținut o conferință de presă la Ministerul Educației. 

„Tocmai au fost afişate rezultatele examenului de titularizare în urma contestaţiilor. S-au înregistrat 6.248 de contestaţii, din care 6.045 s-au soldat cu schimbarea notei iniţiale. Un procent de 97%. Un procent greu de explicat, în condiţiile în care este necesară o încredere în evaluare. Mai mult decât atât, avem 130 de contestaţii care s-au soldat cu diferenţe mai mari de 2 puncte“ - a precizat ministrul .


Acesta a adăugat că procentul de promovare a crescut uşor, ajungând la 46%, un procent asemănător cu cel înregistrat în anul 201, dar mult sub cel înregistrat în anul 2020.

„Doar puţin peste 11.000 de candidaţi au reuşit să obţină până acum nota 7 necesară pentru titularizare. Este un puternic semnal de alarmă. Mă refer strict la examenul de titularizare din acest an. Avem de asemenea şi diferenţe mai mari de 3 puncte, diferenţe mai mari de 4 puncte“  - a mai precizat ministrul.


Sorin Cîmpeanu a menționat că sunt admisibile diferențele mari de notare ale lucrărilor. Totodată, ministrul s-a declarat îngrijorat în legătură cu slaba pregătire a candidaţilor care nu au obţinut nota 7 sau a celor peste 5.000 de candidaţi care nu au obţinut nici măcar nota 5. Ministrul a mai precizat că rezultatele „cele mai slabe“ sunt obţinute de cei mai proaspeţi absolvenţi de învăţământ superior.

 
Sursa video: Facebook/Ministerul Educației
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii