Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei, oficial despre concursul pentru funcţia de inspector şcolar al ISJ Constanţa

ro

28 Feb, 2015 00:00 3903 Marime text
Data de 23 februarie a fost ultima zi de înscriere la concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general al inspectoratelor şcolare din ţară. Două judeţe au rămas însă fără candidaţi: Constanţa, unde dosarele celor trei candidaţi au fost respinse pe motiv că erau incomplete, şi Caraş-Severin, unde nici nu au existat candidaţi interesaţi să participe la acest concurs. Pentru a afla ce se va întâmpla mai departe cu funcţia de inspector şcolar general ISJ Constanţa, am solicitat şi punctul de vedere al Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECS).
 
„După finalizarea perioadei de desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general din inspectoratele şcolare organizat de MECS, în funcţie de calendarul celorlalte activităţi din învăţământul preuniversitar (evaluare naţională, admitere în clasa a IX-a, Bacalaureat sesiunile iunie - iulie şi august - septembrie, examenul naţional de definitivat, concursul naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, concursuri naţionale şi internaţionale), Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice poate să decidă organizarea unui nou concurs de ocupare a funcţiilor vacante de inspector şcolar general pentru acele funcţii rămase vacante (ca urmare a nepromovării concursului, ca urmare a neînscrierii niciunui candidat) în acest an şcolar sau în anul şcolar viitor“, au precizat reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. În aceeaşi ordine de idei, MECS a precizat că şi în judeţul Caraş-Severin nu au fost depuse dosare de înscriere din cauză că nu au existat candidaţi interesaţi să participe la acest concurs. „Cu excepţia judeţului Constanţa, unde nu există candidaţi înscrişi la concursul pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar general ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor prevăzute în Metodologia de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, de inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic, aprobată prin OMECTS nr. 5557/2015, cu modificările şi completările ulterioare, doar în judeţul Caraş-Severin nu au fost depuse dosare de înscriere din cauză că nu au existat candidaţi interesaţi să participe la acest concurs“, se menţionează în răspunsul primit de la MECS.

Trei dosare respinse

Reamintim că, pe data de 23 februarie, dosarele celor trei candidaţi pentru funcţia de inspector şcolar general, depuse de Irinela Nicolae - inspector şcolar general adjunct, Anca Dragomir - inspector şcolar de specialitate pentru geografie şi Daniela Blaga - profesor de chimie la Liceul Teoretic „Traian“, au fost respinse, fiind incomplete. Prin urmare, niciun candidat constănţean nu va putea participa la probele concursului anunţat de ministerul de resort. În aceste condiţii, Răducu Popescu va rămâne în continuare în fruntea ISJ Constanţa, cel puţin până ce Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va lua o decizie în legătură cu situaţia din oraşul de la malul mării. MECS a scos la concurs posturile de inspector şcolar general. Dosarele de înscriere la concurs au putut fi depuse în perioada 18 - 23 februarie, la sediul Inspectoratului Şcolar Constanţa, iar probele de concurs urmau să se desfăşoare între 11 şi 20 martie, la Ministerul Educaţiei. Răducu Popescu, actualul inspector şcolar general al ISJ Constanţa, nu a putut să se înscrie la concurs, deoarece nu-i permite metodologia, care precizează că „viitorul candidat trebuie să aibă o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, dintre care cel puţin cinci în ultimii zece ani“. Răducu Popescu este însă profesor universitar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii