Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mami, sună la 112!“ O învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 23, acuzată de un părinte că bate şi înjură copii!

ro

11 Jun, 2016 00:00 22225 Marime text
Pe o pagina de socializare, mămica unei fetiţe care învaţă în clasa a II-a la Şcoala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” a postat o sesizare în care o acuză pe învăţătoarea fetiţei de rele tratamente aplicate minorei.
 
„Bună ziua, mămici! Prin luna martie, fiica mea, care este în clasa a II-a, vine acasă şi îmi zice: «Mami, sună la 112, să vină poliţia să o bage la puşcărie pe doamna învăţătoare». Am crezut că nu aud bine, am întrebat de ce, cum şi în ce fel. În fine, am zis că exagerează. Dar ea a continuat să-mi spună acelaşi lucru, şi, bineînţeles, au început să apară semnele de întrebare. Trebuia să aflu ce se întâmplă la şcoală şi în clasă, pentru că ea nu voia să mai meargă.
 
Din păcate, nu am aflat lucruri bune: de la bătut cu rigla la palme, tras de păr, urlat la ea (şi nu numai la ea). Citez din învăţătoare: «Nu stau de vorbă cu toate proastele», «A venit şi maimuţa la şcoală», «M-am săturat de tine, mi-ai mâncat zilele», «Ce bine a fost fără tine la şcoală!», plus că îi face poezii cu defectele ei, de faţă cu ceilalţi copii, aceştia având motiv să râdă de ea. Mai sunt şi alte întâmplări, şi lucrurile acestea se petrec zi de zi, nu sunt episoade izolate, şi nici singurul copil din clasă cu care se poartă cum nu trebuie. Râde de numele de familie ale copiilor şi îi face să plângă (asta de faţă cu ceilalţi copii, în clasă), îi face «animale», «tâmpiţi» şi «fără creier». Menţionez că, din prima zi de şcoală, învăţătoarea a ştiut că avem deficit de atenţie şi concentrare, pentru care facem terapie, sport şi, de curând, am început şi tratament”, a precizat mămica supărată pe presupusul comportament al învăţătoarei. Mai mult decât atât, femeia le cere sfaturi altor mămici: „Cum să o determin să nu mai urască şcoala? Să merg mai departe cu demersurile, cu riscul de a o lăsa repetentă?”.
 
Directoarea unităţii de învăţământ, prof. Ioana Matei, ne-a confirmat că a fost depusă o sesizare pe numele unei învăţătoare de la Şcoala Gimnazială nr. 23.
 
„Da, a fost depusă o sesizare. A fost formată o comisie de disciplină, care va stabili dacă cele semnalate sunt reale. Învăţătoarea la care face referire sesizarea are o vechime de 25 de ani, are gradul didactic I, este destul de serioasă. Are rezultate extraordinare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul Şcolii Gimnaziale nr. 23, prof. Ioana Matei.

Comentarii în mediul online 

„Mers cât mai departe. Nu este posibil aşa ceva! Ne lăsam copiii pe mâna lor şi ei îi tratează în acest fel?! Tot mai multe cazuri de acest gen sunt. Nu este de iertat un asemenea comportament, care lasă o puternică amprentă asupra copilului. Luaţi legătura cu mai mulţi părinţi ai căror copii sunt în această clasă şi mers la director, în primă fază. Femeia aceea are probleme, nu poate profesa în calitate de cadru didactic!“, a scris L.P.
 
„Nu lăsa lucrurile aşa! Fă tot posibilul să faci cazul public şi fă plângeri peste tot! Acea învăţătoare n-are ce să caute în sistemul de învăţământ. Nimeni nu are dreptul să jignească un copil care nu se poate apăra. Rămân sechele, stimă de sine scăzută din cauza unui asemenea specimen“, a precizat M.J.
 
„Dragă mămică, trebuie să ştii că ai drepturi garantate prin lege şi că nu trebuie să permiţi nimănui să îţi maltrateze copilul. Mergi şi vorbeşte cu directoarea şi explică-i situaţia! Înregistrează aceste convorbiri şi foloseşte-le în mod legal. Pune televiziunea pe capul lor ca instituţie, dacă nu merge cu vorba bună. Mergi şi depune plângere la toate instituţiile abilitate, inclusiv la poliţie. Nu trebuie să mai permitem să fim umiliţi şi trataţi într-un mod inadecvat. Un astfel de «cadru» nu are voie să fie în preajma copiilor noştri! Respectă-ţi copilul şi respectă-te! Ia atitudine!“, a scris C.T.
 
„Din păcate, se întâmplă des chestia asta. Cam aceeaşi problemă am şi eu cu cea mare. E clasa a VII-a şi refuză total să mai meargă la şcoală atât din vina unor profesori, cât şi a unor colegi. Cert e că a mea a ajuns sa îşi facă rău singură şi trebuie să merg cu ea la psiholog“, spune V.D.
 
„Indiferent că vorbeşte copilul urât sau nu, învăţătoarea nu are dreptul să dea şi să vorbească aşa cu copilul. Este cadru didactic şi trebuie să fie un exemplu. Dacă copilul d-voastră ar fi păţit toate aceste lucruri, aţi mai fi fost de acord cu comportamentul învăţătoarei?“, a comentat I.M.
 
„Mi se pare inadmisibil aşa ceva. Am şi eu fata în clasa a II-a şi nu aş accepta niciodată aşa ceva. Nu are niciun drept respectiva învăţătoare. Nu îşi merită postul, clar. Vai de noi cât de departe au ajuns asemenea situaţii! Ruşine! Şi copiii trebuie respectaţi, dacă ne dorim la rândul nostru să fim respectaţi! Curaj, putere şi voinţă! Succes!“, a punctat S.B.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Dinca 16 Jun, 2016 11:22 Dragi părinti nu va mai lasă-Ti dus-o de val,în ziua de azi dacă vrei sa faci rău cuiva postezi o bălării Si tot pun botul la ea,îmi pare rău ca nu sunt întrebări Si ceilalți elevi de la clasa doamnei îmbătătoare,sa isi spună Si ei opinia Si după aia acuzați ,dar asta e suntem un popor de botanisti Si nu ne putem scimba
  • Eu 11 Jun, 2016 16:03 Atentie dragi parinti!Nu e singura invatatoare care vorbeste urat cu copiii.