Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luna emoţiilor pentru elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a Când încep evaluările şi care sunt cerinţele testelor

ro

05 May, 2015 00:00 2018 Marime text
Elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor trece pentru prima dată în viaţa lor prin emoţiile unui examen. Oficialii din Ministerul Educaţiei doresc să vadă evoluţia elevilor, de aceea ei sunt testaţi din doi în doi ani, până la absolvirea liceului.

Ministerul Educaţiei a introdus Evaluările Naţionale, cu subiecte unice pe ţară, pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. Prin aceste testări, va fi verificat nivelul de pregătire al elevilor. În funcţie de rezultate, profesorii şi părinţii vor afla unde este nevoie de studiu suplimentar. Subiectele vor fi elaborate de specialiştii Ministerului Educaţiei. Testele vor fi clar formulate, de nivel mediu, şi vor avea un format asemănător cu cele internaţionale (tip PISA). Probele vor fi susţinute în şcolile în care învaţă elevii. Aceştia vor fi supravegheaţi de învăţătorii şi profesorii lor. Rezultatele vor fi comunicate în termen de şapte zile, dar notele nu vor fi trecute în catalog, nu vor fi afişate şi nu vor fi făcute publice.

Cerinţe şi subiecte

Elevii din clasa a II-a vor avea la dispoziţie 30 de minute să rezolve subiectele de la fiecare dintre cele trei teste. Copiii trebuie să ştie să citească şi să înţeleagă textele elaborate pentru vârsta lor. De asemenea, la proba de Matematică, trebuie să rezolve probleme studiate la clasă. Primul test pentru elevii din clasa a IV-a urmăreşte evaluarea competenţelor de înţelegere a textului scris în limba română, al doilea test cuprinde subiecte de Matematică, iar al treilea se adresează elevilor care studiază în limba maternă. Pentru rezolvarea subiectelor, elevii vor avea la dispoziţie 60 de minute pentru fiecare test în parte. Primul test pentru elevii din clasa a VI-a va fi la disciplina Limbă şi comunicare, iar al doilea vizează domeniile Matematică şi Ştiinţele naturii. Pentru rezolvarea acestora, vor fi alocate câte 60 de minute.

Calendar

Elevii din clasa a II-a vor susţine, pe 18 mai, evaluarea la Limba română - scris, iar pe 19 mai are loc evaluarea la Limba română - citit. Testarea la Matematică va avea loc pe 20 mai, urmată de evaluarea la Limba maternă - scris, pe 21 mai, şi la Limba maternă - citit, pe 22 mai. Evaluarea elevilor din clasa a IV-a va începe pe 26 mai, cu proba la Limba română, urmată, pe data de 27 mai, de evaluarea la Matematică. Testarea la Limba maternă va fi susţinută pe data de 28 mai. Elevii din clasa a VI-a vor susţine evaluarea la Limba română pe data de 2 iunie, iar testarea la Matematică este programată pe data de 3 iunie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii