Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:45 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, în haine de sărbătoare! Mirciști de toate vârstele, cadre didactice și părinți, prezenți la proiecția filmului aniversar

ro

28 May, 2021 13:05 3179 Marime text


Astăzi, 28 mai 2021, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, are loc proiecția filmului omagial „125 de ani de excelență“.

Pelicula reunește mărturii ale foștilor și actualilor mirciști, ale profesorilor din cadrul instituției de învățământ, cu privire la experiența de viață pe care o reprezintă a fi elev la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, din Constanța.

Proiecția filmului aniversar, desfășurată în sala de sport a colegiului, va fi urmată de festivitatea de premiere a profesorilor și a invitaților.



La eveniment participă foștii profesori ai colegiului, dar și reprezentanți ai asociației de părinți.



Amintim, prof. dr. Vasile Nicoară, directorul CNMB Constanța, a vorbit pe larg despre evenimentele festive dedicate sărbătoririi celor 125 de ani de existență a instituției de învățământ, în cadrul emisiunii ZIUA LIVE de miercuri, 5 mai 2021.


În aceste momente, prof.dr. Vasile Nicoară îi mulțumeste fostului director Dumitru Țifrea, care a facut enorm pentru colegiu, fiind și cel care s-a ocupat de organizarea centenarului CNMB, în urmă cu 25 de ani.

De asemenea, le sunt aduse mulțumiri foștilor directori Dorin Constantin Caragea, Lucian Oprea, precum și profesorilor care s-au implicat în aceste zile în celebrarea Colegiului.

Este prezent prof. Nicolae Volonciu, 94 de ani, fost elev al liceului. A adus cu sine diploma cu premiul I, obținută de el în anii  '40 și semnată de directorul „celor două decenii”, Gheorghe Coriolan.



Este prezentă în sală Teodora Șapera, avocat, care, la sărbătoarea Centenarului, era șefa Ligii Elevilor din CNMB.

În preambulul vizionării filmului aniversar, doamna profesor Evelina Cârligeanu prezintă „Albumul unei stări de spirit”, o lucrare cu istoricul liceului în imagini, de peste 300 de pagini, ce urmează să apară la editura Muntenia.

Excelența în învățământ, promovată la CNMB, transpare din performanțele elevilor și ale profesorilor, deopotrivă: în 25 de ani, 28 de olimpici internaționali.

În continuare, consilierul de imagine Florentina Gheorghe prezintă filmul documentar. Aceasta vorbește despre colaboratorii la realizarea filmului - Iulia Pană, Steliana Bajdechi.

În aceste momente, începe rularea filmului aniversar.

După vizionarea filmului, i se acordă o diploma aniversară Stelianei Bajdechi, care a fost vocea agreabilă de pe film. De asemenea, și Iulia Pană, realiatorul peliculei, primește o diplomă aniversară.

Citește și:

 125 de ani de excelență în învățământ „Zări Alb Astre” – pasiune și profesionalism

125 de ani de existență a Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“:
Dans, muzică, literatură, premii - în cea de-a treia zi de celebrare a prestigioasei instituții de învățământ


 LIVE TEXT Sărbătoare la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân" din Constanţa!

„A fi mircist este o stare de spirit!“:
Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență


125 de ani de excelență în învățământ:
Elevii mai mici sau mai mari ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ sărbătoresc împreună aniversarea școlii lor


Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Momente emoționante, la dezvelirea plăcii memoriale!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii