Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa, pe podiumul Concursului de proiecte internaţionale organizat de NASA (galerie foto)

ro

20 Mar, 2019 00:00 3615 Marime text
Victorie categorică şi binemeritată pentru Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa. Unitatea de învăţământ a participat la concursul organizat de National Space Society cu trei proiecte (un proiect  la clasa a VII-a, unul la clasa a X-a şi unul a clasa a IX-a).  În urma deliberării, Liceul Teoretic „Traian” a obţinut premiul întâi cu proiectul „ECOS -  Euro-Cosmo-Orbital-System“, coordonat de prof. Lia Enescu, clasându-se astfel pe prima poziţie a podiumului mondial.
 
Elevii din clasele a IX-a şi a X-a au participat la acest proiect, valorificând din plin dotarea laboratorului de cercetare şi documentare NASA, utilat cu aparatura de ultima generaţie, prin bunăvoinţa unor oameni de bine care apreciază performanţa şi investesc în viitor. Este al treilea an consecutiv când elevii Liceului Teoretic „Traian” participă cu proiecte la această competiţie mondială şi al treilea an în care obţin premii importante. Competiţia din anul acesta a avut 12.900 de participanţi constituiţi în 2.700 de echipe din întreaga lume.
 
La 50 de ani de la primul pas pe Lună, colectivul de elevi al Centrului de Documentare şi Cercetare Spaţială al Liceului „Traian“ a conceput un proiect care facilitează colonizarea întregului sistem solar. Complexul spaţial ECOS foloseşte resursele satelitului jovian Europa pentru a asigura apă şi combustibil pentru staţia spaţială de pe orbita lui Saturn, ce va găzdui jumătate de milion de oameni. Complexul spaţial va asigura aprovizionarea cu apă, hrană şi combustibil pentru toate misiunile spaţiale din sistemul solar şi chiar de dincolo de acesta.
 
„Dincolo de echipajul navei ECOS, există o echipă numeroasă de elevi a Liceului Teoretic „Traian“, care participa la activităţile Centrului de Documentare si Cercetare Spaţială şi care sunt invitaţi, alături de colegii lor câştigători, la conferinţa internaţională dedicată acestui concurs ştiinţific, unde cei mai buni elevi dintre cele aproape 3,000 de echipe participante vor fi premiaţi şi felicitaţi de personalităţi marcante ale cercetării spaţiale, astronauţi, veterani ai misiunilor pe Lună şi ai spaţiului cosmic. Cu această ocazie, vor fi lansate noi idei şi noi provocări care vor deveni temele noastre de cercetare pentru anii viitori“, a declarat directorul liceului, prof. Constantin Caracoti.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii