Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liceul Teoretic „Ovidius” Constanța Prima ediție a revistei din cadrul atelierului de SLAM, dedicată lunii francofoniei

ro

01 Apr, 2021 00:00 2142 Marime text
  • SLAM este o formă de poezie declamată
  • Liceenii au avut alături un profesor stagiar din Franța - Mathilda Elaakal (masterandă a Universității din Dunkerque).
 
Chiar dacă astăzi pășim într-o nouă lună, ecourile evenimentelor din luna martie dedicate Lunii francofoniei merită promovate, cu atât mai mult cu cât francofonia reprezintă un vector al democrației și solidarității pe plan mondial și este ancorată în dinamica de dezvoltare economică, culturală și socială prin promovarea unor proiecte care pun în prim plan educația ecologică și egalitatea de șanse.
 
În virtutea acestui demers de anvergură mondială, un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Ovidius” a avut inițiativa de a crea o revistă – „Slam en images”- în cadrul atelierului de SLAM al Liceului Teoretic „Ovidius”, atelier coordonat de profesoara Nadina Dima-Aldea.
Au urmat trei săptămâni pline de creativitate, de elan manifestat în activități de colaborare și de implicare a elevilor, a profesoarei și a stagiarei Mathilda Elaakal (masterandă a Universității din Dunkerque).
SLAM este o formă de poezie declamată.
Unul dintre redactorii publicației, Adina Sârbescu, afirma: „Experiența realizării revistei a fost una constructivă, o inițiere în tainele redactării și  o ocazie de valorificare într-un singur material, atât a unei grafici noi, profund originale, cât și a câtorva proiecte mai vechi. Dragostea mea pentru culori s-a dezlănțuit prin filele întregii reviste și a reușit să completeze creațiile tuturor participanților la acest proiect. O încercare, o provocare și, în final, o oportunitate, acestea au fost premisele care ne-au atras”.
 
„Nu am inițiat un proiect ușor, încă de la început conștientizând că vom petrece mult timp colaborând pentru realizarea revistei. Am fost plăcut surprinsă de eficiența de care au dat dovadă membrii atelierului. Efortul depus de  noi toți se regăsește în fiecare filă ce respiră dăruire, pasiune și încredere în rolul cathartic al artei. Suntem onorate că ni s-a oferit șansa de a crea prima ediție a revistei din cadrul atelierului de SLAM. Cu siguranță vom inspira și alți elevi, ai viitoarelor generații, să fie parte  a unei experiențe de neuitat. Ne-am refugiat într-un tărâm ieșit de sub incidența realului, regăsindu-ne cu bucurie în spațiul creativității, al fanteziei“, a declarat Mara Maftei, redactor al revistei.
 
Revista „Slam en images” (SLAM este o formă de poezie declamată, însoțită sau nu de fond muzical, menită să surprindă și să trezească emoția publicului), poate fi accesată folosind acest link.
 
Citește și:

In Memoriam academicianul Marian-Traian Gomoiu: A XII-a ediția a simpozionului „Responsabilitate publică în educație”
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii