Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La iniţiativa Asociaţiei „Nihil Sine Arte“ Curs de măiestrie muzicală şi pianistică, la Colegiul „Regina Maria“

ro

29 Jul, 2019 00:00 1807 Marime text
Chiar dacă vacanţa mare şi-a intrat demult în... „drepturi”, săptămâna aceasta, la Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria” are loc cursul de măiestrie muzicală şi pianistică, susţinut de profesorul Octavian Renea de la Munchen, Germania, asistat de pianista Bianca Stănescu din Ploieşti.
 
Cursul este adresat în principal elevilor cu înclinaţii spre profesia muzicală/pianistică şi cu rezultate la olimpiade şi concursuri, dar şi elevilor pianişti ce sunt la început de drum, cu potenţial de a deveni muzicieni profesionişti în viitor. Anul acesta s-au înscris 23 de pianişti din Constanţa, Ploieşti, Craiova şi din Bulgaria.
 
La finalul cursului, în data de 3 august, la ora 11.00, în Sala „Sergiu Celibidache“ a Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, va avea loc concertul de final al participanţilor la curs.
 
Evenimentul cultural este organizat de Asociaţia culturală „Nihil Sine Arte“ în parteneriat cu Colegiul Naţional de Arte „Regina Maria“ din Constanţa, proiectul având ca scop atât promovarea imaginii colegiului, cât şi încurajarea şi motivarea tinerelor talente pianistice constănţene şi nu numai, în drumul şi evoluţia lor muzicală.
 
Având drept motto: „Arta presupune un mod de a trăi, iar viaţa trebuie ca are mereu prioritate”, Asociaţia Nihil Sine Arte îi are ca fondatori pe Octavian Renea - profesor şi pianist la Munchen, Germania, Ana Mihaela Filip- psihopedagog, şi Mariana Parnica - profesor de pian la Colegiul „Regina Maria” din Constanţa.
 
Sursa foto: Facebook Octavian Renea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii