Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Într-un an universitar marcat de pandemie Noua conducere a Universității „Ovidius” se declară deschisă la o mai bună colaborare cu studenții

ro

08 Oct, 2020 00:00 3061 Marime text

Anul acesta universitar debutează în condiții cu totul deosebite, în care provocările și necunoscutul au o pondere mult mai mare. De la complexitatea măsurilor impuse de pandemie și până la provocările deja existente în agenda acestui an universitar: acreditare instituțională, acreditarea programelor de masterat, acreditarea școlii doctorale, marile proiecte de infrastructură deja demarate, ca să nu mai zic de noile echipe manageriale de la nivelul universității și al facultăților cu care astăzi pornim la drum”, a declarat la deschiderea anului universitar 2020-2021, desfășurată online, noul rector conf. univ. dr. Dan Iliescu, reiterând faptul că ușa rectoratului le este deschisă studenților care doresc să clădească o universitate mai puternică, ancorată în viitor „și de care să fim cu toții mândri”.

La Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC), în anul universitar 2020-2021, activează în jur de 18.000 de studenți și rezidenți, la următoarele forme de studiu: licență, masterat, doctorat, rezidențiat, an pregătitor Limba Română și cursanți DPPD, în comparație cu anul precedent când s-au înregistrat 16.500 de studenți. Dintre aceștia, peste 5.000 de studenți, de la ciclurile de licență, masterat și doctorat, au început anul I de studiu, la 1 octombrie. Astfel, 3.684 de candidați admiși s-au înmatriculat în anul I de studiu la programele de studii universitare de licență și 1.330 de candidați admiși s-au înmatriculat la programele de studii universitare de masterat.

Conform informațiilor furnizate de Departamentul de relații publice, în anul universitar 2020-2021, oferta educațională a UOC a fost diversificată cu noi programe de studii de masterat precum: Relații Publice și Dezvoltare Interculturală, Masterat didactic în Biologie, Masterat didactic în Științe inginerești aplicate, Masterat didactic în Psihologie, Masterat didactic în Administrarea afacerilor, dar și un nou program de studii de licență, Medicină dentară (în limba engleză). Acesta din urmă s-a dovedit a avea un impact puternic în rândul candidaților, astfel încât, din cele 48 de locuri scoase la concurs, 47 de locuri au fost ocupate încă din primul an.

De asemenea, reamintim că, cel puțin deocamdată, la Universitatea „Ovidius” din Constanța cursurile semestrului 1 au fost reluate în sistem on line pentru șapte facultăți (Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Istorie, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică, Facultatea de Psihologie, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Teologie), respectiv în sistem mixt – online și față-n față pentru celelalte nouă facultăți (Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Științe Aplicate, Facultatea de Științe ale Naturii).


Citește și:

Șase noi decani la Universitatea „Ovidius”


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii