Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În semn de recunoştinţă Numele foştilor „generali“ de la ISJ Constanţa, gravate în marmură (galerie foto)

ro

16 May, 2015 00:00 3793 Marime text
În semn de recunoştinţă pentru cei care au contribuit la dezvoltarea învăţământului constănţean, la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa a fost inaugurată, ieri, placheta cu numele celor care au condus instituţia din anul 1968 până în prezent.
 

Ieri, la sediul ISJ Constanţa, a fost dezvelită placheta cu numele celor care au condus instituţia din anul 1968 până în prezent. La eveniment au participat foşti „generali“ ai învăţământului constănţean, inspectori şcolari şi directori ai mai multor instituţii de învăţământ. Actualul inspector şcolar general, Răducu Popescu, a declarat: „Evenimentul este un gest firesc de recunoştinţă pentru cei care au contribuit la dezvoltarea învăţământului constănţean“. Toţi foştii inspectori şcolari generali au primit câte o plachetă pe care este inscripţionat următorul mesaj: „În semn de consideraţie şi recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată în funcţia de inspector şcolar general“.

Nu a fost omisă nici Eugenia Stoian, cea care a fost secretara Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa timp de câteva decenii. Cei prezenţi şi-au amintit cu tristeţe de doi foşti inspectori şcolari generali, regretaţii Sever Baltac (perioada 1961 - 1974) şi Dima Zainea (perioada 16.03.2005 - 13.01.2006). De la eveniment au lipsit alţi doi foşti „generali“, care sunt bolnavi: Florea Leonida (perioada 1974 - 1979) şi Gheorghe Vernic (perioada 16 august 1993 - 10 martie 1997). Festivitatea a fost plină de emoţii. Cei prezenţi au depănat amintiri şi au socializat.
Pe placheta de la intrarea în sediul ISJ Constanţa sunt gravate următoarele nume: Sever Baltac, Florea Leonida, Olga Duţu, Mariana Doicescu, Gheorghe Andrei, Gheorghe Vernic, Mirela Ştefănescu, Monica Niciporuc, Gheorghe Caruţiu, Paloma Petrescu, Petrică Miu, Dima Zainea, Narcis Amza, Marian Sîrbu, Elena Buhaev, Aliss Andreescu, Răducu Popescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii