Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:03 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În săptămâna Şcoala Altfel Liceul „Lucian Blaga“ a experimentat teatrul-forum, pentru a gestiona situaţii de criză

ro

24 Oct, 2018 00:00 3238 Marime text
În perioada 22-26 octombrie 2018, conducerea Liceului Teoretic Lucian Blaga din Constanța a programat săptămâna Școala Altfel, un bun prilej pentru a fi implementată o nouă activitate din proiectul educativ „Cetățeanul digital“, proiect premiat cu premiul al II-lea, de către Centrul Rațiu pentru Democrație din Turda, în cadrul concursului „Toleranță și conviețuire în spațiul public“, în luna mai 2018.
 
Activitățile proiectului „Cetățeanul digital“ s-au derulat începând cu luna mai 2018 și au continuat în septembrie-octombrie 2018. După cum ne-au informat prof. Elisabeta Ana Linea, director, şi prof. Simona Dragomir, consilier de imagine, luni, 22 octombrie, în sala de festivități a liceului, s-a desfășurat activitatea „Prezentarea unor scenete de tip Teatru Forum”, în colaborare cu Clubul Impact de la Colegiul Național „Constantin Brătescu’’ din Constanța. Activitatea a fost coordonată de prof. Mariana Ștefan și de cele două eleve de clasa a XI-a, membre ale  echipei de proiect, Cristiana Bogăceanu și Alina Hila. Au participat cinci clase din grupul țintă al proiectului: a V-a C, a VI-a A, a VII-a B, a VIII-a C și a X-a B. Elevii au vizionat o scenetă interactivă de tip teatru-forum pe tema discriminării etnice și a bullying-ului apărute într-o clasă de elevi, scenetă pregătită de 13 elevi membri ai Clubului Impact.
 
„Elevii noștri au deprins foarte repede regulile jocului, implicându-se activ în cadrul scenetei, și-au însușit rolul, și au încercat să schimbe comportamente, să intervină în favoarea celor oprimați de grupul agresor. Activitatea a urmărit, astfel, să îi învețe pe copii să gestioneze sentimentele și experiențele negative și să facă față agresiunii și bullying-ului“, a menționat prof. Mariana Ștefan.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii