Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În căutare de soluții în cazul unei catastrofe Proiectul mirciștilor, răsplătit cu premiul I la Space Settlement Design Contest

ro

28 Mar, 2020 00:00 5114 Marime text

Într-o perioadă de profundă tulburare a întregii societății, vin și raze de lumină, reprezentate de reușitele elevilor care, chiar dacă stau în casă, își mobilizează forțele, inteligența și creativitatea și găsesc soluții la problemele grave care frământă omenirea în aceste vremuri.
 
Organizat de National Space Society, Space Settlement Design Contest a devenit de multă vreme o tradiție pentru elevii Colegiului Național „Mircea cel Bătrân”, care au obținut și anul acesta Premiul I, reconfirmând astfel valoarea prestigiosului liceu constănțean.
 
Proiectul Yggdrasil Orbital Space Settlement, realizat de elevele Alexandra Halep, Ștefania-Andreea Zupu, Andra Toma, Marina-Andreea Nanu, Melissa Costina Călin, Mara-Ioana Muca, Emma Iulia Măciucă, Maria Mirabela Ghiuri, Alexandra Enache, Andreea Moscu, Theodora Irina Stercu, Patricia Brăiloiu de la CNMB și de la Liceul Teoretic „Traian”, coordonate de profesorul Adrian Eracle Nicolescu, a obținut Premiul I, la secțiunea dedicată clasei a IX-a, large group. 
 
Echipa a proiectat patru stații orbitale autonome, poziționate în spațiu, între Pământ și Lună, care oferă adăpost pentru 42.000 de oameni în cazul unei catastrofe.
 
La această competiție, numărul de participanți este în creștere în fiecare an, anul acesta fiind 14.359 de participanți din 12 țări, cu 2.646 de proiecte.
 
„Este o reușită de care suntem  foarte mândri și care ne-a adus tuturor o notă de optimism că vom depăși cu bine toate încercările și că tânăra generație are idei și soluții care vor susține mersul înainte al acestei națiuni și al întregii omeniri”, a mai precizat prof. Florentina Gheorghe, responsabil comunicare CNMB.
 
Citește și:

Să cunoaștem și să recunoaștem valorile Cine sunt cei zece mirciști de pe podiumul concursului Space Settlement Design Competition (video + galerie foto)
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii