Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În atenţia profesorilor constănţeni Ministerul Educaţiei caută cadre didactice pentru grupurile de lucru ale evaluărilor, examenelor şi concursurilor naţionale din 2019-2020

ro

04 Oct, 2019 00:00 2082 Marime text

Centrul Naţional de Examinare şi Evaluare (CNEE) organizează selecţia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluările, examenele şi concursurile naţionale din anul şcolar 2019 - 2020. Înscrierea potenţialilor candidaţi se face pe site-ul CNEE, secţiunea Apeluri, în perioada 1 - 13 octombrie 2019. Aplicaţia de înscriere va fi disponibilă începând din data de 1 octombrie 2019!

Selecţia candidaţilor şi anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi, se realizează în intervalul 14 - 30 octombrie 2019.

Cadrele didactice selectate vor desfăşura activităţi de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte şi a baremelor de evaluare si de notare, conform procedurilor specifice CNEE.


Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) realizează procesul de constituire a grupurilor de lucru pe discipline în vederea pregătirii: evaluării competentelor fundamentale la finalul clasei a Il-a (EN Il); evaluării competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a (EN IV); evaluării elevilor la finalul clasei a Vl-a (EN VI); Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIll-a (EN VIII); examenului de bacalaureat naţional (BAC); examenului naţional de definitivare în învăţământ (DEF); concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar (TIT).


CNEE organizează selecţia cadrelor didactice cu statutul de colaboratori externi, în vederea constituirii grupurilor de lucru pe discipline pentru evaluările, examenele şi concursurile naţionale din anul şcolar 2019-2020. Cadrele didactice selectate vor desfăşura activitatea de proiectare a itemilor/variantelor de subiecte/testelor şi a baremelor de evaluare şi de notare/caietelor cadrului didactic, conform procedurilor specifice CNEE. Grupurile de lucru cuprind cadre didactice care îşi desfăşoară activitatea atât în mediul urban, cât şi în cel rural, în unităţile de învăţământ liceal cu filiere teoretică, dar şi vocaţională sau tehnologică.

Selecţia cadrelor didactice pentru constituirea grupurilor de lucru pe discipline se face pe baza competenţei şi a experienţei declarate, precum şi pe baza disponibilităţii manifestate pentru implicarea în activităţile de pregătire a evaluărilor, a examenelor şi a concursurilor naţionale din anul şcolar 2019-2020, prin realizarea demersurilor de înscriere în aplicaţia dedicată.

Procesul de selecţie a candidaţilor se desfăşoară în trei etape.


Etapa I, perioada 1 -13 octombrie 2019, constă în înscrierea candidaţilor la adresa web www.rocnee.eu, secţiunea Apeluri şi respectarea instrucţiunilor afişate în cadrul aplicaţiei. Candidaţii se vor putea înscrie pentru proiectare de itemi/pentru activităţile de traducere a subiectelor în limbile minorităţilor naţionale.

Etapa a Il-a, perioada 14 -27 octombrie 2019, constă în selecţia candidaţilor.

Etapa a Ill-a, perioada 28-30 octombrie 2019 - anunţarea rezultatelor selecţiei, individual, doar pentru candidaţii selectaţi.

Activitatea grupurilor de lucru pe discipline este supusă monitorizării de către responsabilii/coordonatorii de discipline. În situaţia în care profesorii selectaţi nu demonstrează competenţa şi eficienţa în activitatea desfăşurată, aceştia pot fi înlocuiţi pe parcursul anului şcolar 2019-2020 cu alţi profesori care, în urma procedurii de selecţie, au fost desemnaţi ca rezerve.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii