Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:19 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Florin Cîțu, la prezentarea și dezbaterea Planului Național de Redresare și Reziliență „Vor fi investiții care se vor vedea în buzunarele tuturor românilor“ (video)

ro

26 May, 2021 13:49 1597 Marime text
  • Premierul  Florin Cîțu în plenul Parlamentului, la prezentarea și dezbaterea Planului Național de Redresare și Reziliență, a susținut o alocuțiune.
Iată principalele declarații ale premierului:
  • În ultimele câteva luni de când a apărut acest plan am tot fost acuzat că nu vreau să-l prezint în Parlament. Azi sunt aicii. De fiecare data că parlamentar liberal am ținut să vin și să prezint în fata romanilor când am fost invitat procedural.
  • Țin foarte mult la transparenta. PNRR pe scurt, ce înseamnă? Am văzut foarte multe interpretări eronate. Unele din ele, întreținute artificial, cu intenție, dar trebuie să știe toți romanii că este un program diferit de ce am avut până acum din fonduri europene. Pe lângă investiții targetate, acest plan vine și cu o parte de reforma.
  • Asta e partea diferita de ce am avut până acum. O parte de reforma pe care fiecare guvern și-o asuma transparent. Nu poți să faci reforma fară investiții și investiții fară reforma, chiar daca nu era acest plan. Sunt reforme care au fost amânate 30 de ani și pe care trebuie să le facem. Le facem nu pentru că ne cere cineva, ci pentru că Romania să treacă la următorul capitol de dezvoltare.
  • Aceste reforme garantează că investițiile pe care le facem nu sunt doar pe hârtie, ci vor aduce bunăstare tuturor cetățenilor României. Vă asigur dragi colegi din opoziție că nu este un program politic.
  • Acest PNRR garantează că vom avea o guvernare pe principii liberale cel puțin 8 ani de zile de aici înainte.
  • Vor fi investiții care se vor vedea în buzunarele tuturor romanilor. Romania vă continua să corecteze greșelile din recut, vă reforma companiile de stat, vă elimina risipa banului public și vom corela performanta cu veniturile în sectorul public.
  • Acest plan nu înseamnă reducerea veniturilor, nu înseamnă reducerea pensiilor, nu înseamnă alte scenarii apocaliptice. Din contra, reforma înseamnă un mod de a administra eficient banii pe care îi avem acum și să plătim pensii și salarii mai mari până în 2030 fară să destabilizezi Romania. Asta însemnă reforma, să faci mai mult cu aceeași bani”


Sursa foto: Facebook/ Guvernul României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii