Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Examenele IELTS vor putea fi susţinute şi la Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa

ro

08 Oct, 2019 00:00 2864 Marime text
Din luna ianuarie a anului viitor, Liceul Teoretic „George Călinescu” din Constanţa devine centru de examen IELTS, după cum ne-a informat prof. Cristina-Loredana Pintilie, consilier de imagine al acestei prestigioase instituţii de învăţământ constănţean.
 
În acest sens, a fost organizată activitatea „IELTS: International Opportunities Everywhere”, coordonată de profesorii Catedrei de limba engleză, prof. dr. Iuliana Vizan, prof. Daniela Enache, prof. Camelia Dochie, prof. Ramona Banias, prof. Luminiţa Dragomir, prof. Daniela Stoian şi prof. Cristiana Crivăţ.
Seminarele de prezentare au fost susţinute în perioada 16 septembrie - 2 octombrie de către Elena Bîtlan, consilier IELTS, supervisor Cambridge şi IELTS din partea British Council şi profesor de economie şi Business English la Cambridge School of Constanţa.  Aceasta le-a vorbit elevilor din clasele a X-a A, a X-a B, a XI-a A şi a XI-a B despre numeroasele oportunităţi din străinătate la care pot avea acces viitorii studenţi, odată cu promovarea acestui examen.
 
Consilier Elena Bîtlan a punctat aspecte importante pentru viitorii studenţi, cum ar fi faptul că multe ţări din străinătate, până şi Statele Unite ale Americii, cer acest examen ca parte din CV atât pentru studiul universitar, cât şi pentru emigrare.
 
Există două tipuri de test IELTS - Academic, care ajută elevii să îşi îndeplinească aspiraţiile educaţionale în orice ţară anglofonă şi IELTS General Training, care ajută la angajarea şi emigrarea într-o ţară anglofonă.
 
De asemenea, în prezentare s-a subliniat faptul că, în comparaţie cu alte examene Cambridge cu care elevii sunt deja familiarizaţi şi care pot fi susţinute o dată sau de două ori pe an în funcţie de centrul de examinare din Constanţa, examenul IELTS oferă studenţilor posibilitatea de a-si alege perioada în care să susţină examenul, existând patru sesiuni de examen pe an, cu date şi locaţii convenabile.
Elevii au manifestat interes atât în timpul prezentării, cât şi în timpul alocat întrebărilor.
 
Sursa foto: Liceul Teoretic „George Călinescu”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii