Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Evaluare Națională Elevii de clasa a II-a susțin astăzi proba la limba română și limba maternă

ro

25 May, 2021 07:37 1289 Marime text
  • Elevii de clasa a II-a susțin, astăzi, probele scrise la limba română și limba maternă, pentru elevii din rândul minorităților naționale, din cadrul Evaluării Naționale.
Mâine vor fi susținute testele de citire la aceste două discipline.
 
Proba de matematică este programată joi, iar proba de limba română, scris şi citit, pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri.

„Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ. Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit”, informează ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.


Testele sunt elaborate de Centrul Naţional pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător cu cel al evaluărilor internaţionale şi trebuie să aibă un nivel mediu de dificultate.

Durata alocată rezolvării acestora este de 30 de minute pentru fiecare test.

„Rezultatele individuale obținute la aceste evaluări nu se afișează, nu se comunică public și nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate”, mai precizează Sorin Cîmpeanu. 

Citește și: Evaluare națională la clasa a II-a! Copiii au la dispoziție jumătate de oră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii