Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii şi stres Elevii află azi notele la Evaluarea Naţională 2019. Tot azi se depun contestaţiile. Cum se corectează acestea

ro

25 Jun, 2019 00:00 2198 Marime text

Examenul Evaluării Naţionale a luat sfârşit odată cu proba la limba maternă, desfăşurată în cursul zilei de vineri, 21 iunie, astfel că acum elevii claselor a VIII-a din întreaga ţară aşteaptă cu emoţii rezultatele.

Conform calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale, azi se vor afişa rezultatele înainte de contestaţii. Elevii pot vedea notele pe pagina evaluare.edu.ro, până cel târziu la ora 12.00. În aceeaşi zi, absolvenţii ciclului gimnazial pot depune eventuale contestaţii, acestea urmând  să fie soluţionate în perioada 26-28 iunie 2019. Notele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie. De săptămâna viitoare, elevii care au promovat probele Evaluării Naţionale vor intra în linie dreaptă pentru o nouă etapă a educaţiei lor, cea a învăţământului liceal.

În ceea ce priveşte corectarea lucrărilor de examen, aceasta se va realiza de către doi profesori din săli separate, cu „respectarea strictă a baremului”, pe baza unui punctaj pe scara 1-100, potrivit metodologiei transmise de Ministerul Educaţiei.

După evaluare, fiecare profesor corector va stabili nota, prin împărţirea la 10 a punctajului obţinut de elev, fără rotunjire, consemnând-o pe lucrare. În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cele două cadre didactice, este mai mică sau egală cu un punct, ambele note se trec pe lucrare, cu cerneală roşie. Nota finală este calculată de preşedintele comisiei de examinare, de regulă directorul sau directorul adjunct al fiecărei unităţi de învăţământ în parte, în urma mediei aritmetice cu două zecimale a notelor acordate de cei doi evaluatori, fără rotunjire.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii