Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru absolvenţii de liceu Astăzi se afişează rezultatele examenului de Bacalaureat

ro

12 Jul, 2016 00:00 2174 Marime text
 

Circa 4.517 elevi constănţeni care au susţinut în acest an Bacalaureatul vor afla, astăzi, notele obţinute la probele examenului naţional. Totodată, imediat după afişarea rezultatelor şi până la ora 20.00, absolvenţii de liceu vor putea depune contestaţii. Rezolvarea contestaţiilor se va efectua în intervalul 13 - 15 iulie, iar rezultatele finale urmează să fie publicate la data de 16 iulie.
 
Amintim că sesiunea a debutat la 15 iulie, cu proba orală de evaluare a competenţelor lingvistice la limba maternă, şi a continuat cu alte două probe: 21 - 24 iunie - evaluarea competenţelor digitale şi 27 iunie - 1 iulie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională. Startul probelor scrise a fost dat la 4 iulie, cu disciplina Limba şi literatura română, urmată, pe 5 iulie, de proba de limba şi literatura maternă, la care au participat doi elevi din Constanţa. Apoi, la data de 6 iulie, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la disciplinele Istorie şi Matematică. Ultima proba scrisă din sesiunea curentă, proba la alegere a profilului şi specializării, a avut loc pe 8 iulie. La ultima probă, în funcţie de cele două criterii, candidaţii au optat pentru una dintre următoarele discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.
 
La fel ca în anii trecuţi, sesiunea examenelor de Bacalaureat naţional nu s-a desfăşurat fără incidente. În acest an, au fost eliminaţi trei candidaţi. Primul, un licean care susţinea examenul la centrul de la Colegiul Tehnic Energetic, a fost eliminat pentru tentativă de fraudă de la a doua probă scrisă, examenul la disciplina Matematică. Ceilalţi doi candidaţi erau liceeni la Liceul Tehnologic „Ion Podaru” din Ovidiu, respectiv la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” şi au fost eliminaţi la ultima probă scrisă, la disciplina Geografie. Aceștia au fost declarați „eliminați din examen”, fără posibilitatea recunoașterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Totodată, precizăm că elevii eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă nu vor mai putea da Bac-ul decât peste două sesiuni, adică abia în toamna anului viitor!
 
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din 2016 va avea loc în perioada august-septembrie, înscrierile fiind programate în intervalul 18 - 22 iulie. În zilele de 16 şi 17 august - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română şi evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă,  17 - 19 august - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar în intervalul 18 - 19 august este programată evaluarea competenţelor digitale.
 
Din 22 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română, urmată, la 23 august, de limba şi literatura maternă, 24 august - proba obligatorie a profilului şi 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe 29 august, până la ora 16.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 16.00 şi 20.00. În perioada 30 - 31 august vor fi soluţionate contestaţiile, iar la 1 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii