Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Emoţii pentru 195 de profesori din Constanţa Astăzi are loc examenul de obţinere a definitivării în învăţământul preuniversitar (document)

ro

20 Apr, 2017 00:00 3068 Marime text
Profesorii susţin astăzi examenul de obţinere a definitivării în învăţământul preuniversitar, urmând ca primele rezultate să fie afişate pe 25 aprilie, iar rezultatele finale, pe 30 aprilie. Proba scrisă va fi simplificată la două subiecte, iar în stabilirea mediei finale de promovare se va ţine cont şi de notele de la inspecţii, dar şi de portofoliu.
 
La Constanţa, examenul naţional de definitivare în învăţământ se desfăşoară la Liceul Teoretic „Traian“. Potrivit ISJ Constanţa, 195 de cadre didactice au fost admise pentru a susţine cea de-a doua etapă din cadrul examenului de definitivare - proba scrisă.
 
Astfel, proba începe la ora 10.00, iar durata de redactare a lucrării scrise este de patru ore. Accesul candidaţilor în centrul de examen se face în intervalul 8.00 - 8.45, pe baza actului de identitate valabil. Subiectele şi baremele de evaluare sunt elaborate în conformitate cu tematica şi bibliografia aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, pentru fiecare disciplină de examen, de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. În structura
lucrării scrise, subiectul de specialitate are o pondere de 60%, iar subiectul de metodică, de 30%, 10% din punctaj fiind acordat din oficiu.
 
În conformitate cu metodologia de organizare a examenului, „candidaţii şi asistenţii supraveghetori nu pot avea asupra lor, în sala de examen, obiecte sau materiale din următoarele categorii: genţi, poşete, ziare, reviste, cărţi, caiete, mijloace electronice de calcul, telefoane mobile sau orice alte mijloace care intermediază/facilitează comunicarea la distanţă, alte obiecte/materiale a căror utilizare afectează desfăşurarea examenului în condiţii de legalitate, echitate şi obiectivitate“. Candidaţii care introduc în sala de examen materiale nepermise, chiar dacă nu le utilizează în momentul în care sunt depistaţi, sunt eliminaţi din examen pentru tentativă de fraudă şi pierd dreptul de înscriere la sesiunea imediat următoare.
 
Rezultatele probei scrise se afişează la sediul centrului de examen şi se publică pe site-ul www.definitivat.edu.ro, marţi, 25 aprilie. În perioada  25-26 aprilie, se înregistrează contestaţiile şi se transmit la centrele de evaluare, urmând ca duminică, 30 aprilie, să fie afişate rezultatele finale. Nota minimă de promovare a examenului este 8.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta lista cadrelor didactice care susţin examenul de definitivat. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii