Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii Școlii nr. 10, la Sărbătoarea Copilului, în Turcia

ro

27 Apr, 2018 00:00 2080 Marime text
La invitația directorului Școlii Gimnaziale „Fahir Ilkel“ din Esenyurt (Turcia), Orçun Ylmaz, ansamblul „Albinuțele dobrogene“ al Școlii Gimnaziale nr. 10 „Mihail Koiciu“ din Constanța a participat la festivalul organizat cu ocazia zilei de 23 aprilie, dată la care se sărbătorește Ziua Suveranității Naționale și a Copilului Turc, alături de copii de la alte școli.
 
Ziua de 23 aprilie este un prilej de sărbătoare pentru turcii de pretutindeni, deoarece în această zi, în anul 1920, s-a reunit pentru prima dată Parlamentul, consfințind suveranitatea Turciei, iar opt ani mai târziu, în 1928, Mustafa Kemal Atatürk a dăruit această zi copiilor, transformând-o în sărbătoare naţională, în semn de respect pentru generaţiile viitoare. 
 
După festival, elevii au vizitat sediul Filialei Sindicatului Învățământului din Istanbul - sectorul 9, unde președintele Ender Aktan i-a primit împreună cu cadrele didactice însoțitoare, iar în ultima zi a deplasării, delegația Școlii Gimnaziale nr. 10 „Mihail Koiciu“ - formată din dir. prof. Cătălina Dumbravă, prof. înv. primar Mihaela Ignat, prof. religie cult musulman Meriç Abduraman, prof. religie ortodoxă Vasilica Stroe, prof. înv. primar Liliana Sumănaru, prof. matematică Elena Ciubuc și Marian Gheorghe - a participat la o întrunire cu prefectul, în cadrul căreia s-a discutat despre administrația publică locală din Esenyurt. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii