Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii din şapte unităţi şcolare din Dobrogea primesc o masă caldă

ro

10 Feb, 2020 00:00 2950 Marime text

Supus dezbaterii publice la finele lunii decembrie anul trecut, proiectul de OUG prin care le este acordată gratuit elevilor şi preşcolarilor o masă caldă în fiecare zi, în valoare de 10 lei, a fost iniţial lansat pentru un număr de 100 de şcoli.


Bine că măcar a crescut plafonul la peste 66 milioane lei, adică de la 7 lei, cât era în anul şcolar 2017-2018, la 10 lei în acest an şcolar.
În Monitorul Oficial din 7 februarie 2020 a fost dată publicităţii Ordonanţa de urgenţă privind aprobarea Programului pilot de acordare a unui suport alimentar pentru circa 65.343 de elevi din 150 de şcoli, între care se află şi şapte unităţi din Dobrogea.


Din judeţul Constanţa, acestea sunt Liceul Teoretic Mihail Kogălniceanu, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din localitatea Mihai Viteazu şi Liceul Agricol Poarta Albă. Suma totală alocată judeţului Constanţa este de 2.684 lei, din care la liceul din Mihail Kogălniceanu vor ajunge 1.487 lei, la Mihai Viteazu – 857 lei şi la Poarta Albă – 340 lei. Asta în timp ce judeţul Tulcea va primi 1.571 lei, pentru patru unităţi de învăţământ, din comuna Ceatalchioi, două din Babadag şi Nalbant.


Concret, până la sfârşitul anului 2020, în perioada desfăşurării activităţii didactice, preşcolarilor şi elevilor li se va acorda, cu titlu gratuit, un suport alimentar, constând într-un pachet alimentar sau într-o masă caldă pe zi, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, TVA inclus.


Pentru finanţarea programului în semestrul I al anului şcolar 2020-2021 se alocă bugetelor locale ale unităţilor administrativ-teritoriale/subdiviziunilor administrativ-teritoriale ale municipiilor sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor”, se arată în OUG nr. 93/7.02.2020.


Ministerul Educaţiei face şi alte propuneri în vederea optimizării aplicării programului, primordială fiind necesitatea creşterii valorii zilnice alocate per elev, precum şi implementarea programului pe an calendaristic, şi nu pe an şcolar, în scopul simplificării în continuare a procedurii de selecţie a furnizorilor.


Citeşte şi:

OUG prin care elevii din 100 de şcoli primesc o masă caldă, pusă în dezbatere de Ministerul Educaţiei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii