Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din cauza fraudelor Organizatorii olimpiadelor naționale se văd nevoiți să ia măsuri drastice

ro

19 Mar, 2021 00:00 2582 Marime text
  • În regulamentul Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică a fost introdus un paragraf special pentru... frauduloși
  • Cinci elevi constănțeni din clasele 5-6 descalificați la Concursul online de lingvistică
 
Sâmbătă, 20 martie, este programată cea de-a doua etapă a Olimpiadei naționale „Gazeta matematică”, organizată de Societatea de Științe Matematice din România, la care s-au calificat foarte mulți elevi constănțeni.
Din păcate, din cauza exemplului negativ oferit de anumiți părinți care la prima etapă nu au avut bunul simț să-și lase copilul să dovedească singur care-i este măsura, organizatorii au mai adăugat un paragraf în regulament, cu referire la acest aspect:

„Dacă există suspiciuni de fraudă, comisia națională va numi comisii locale care vor organiza reexaminări (pe bază de interviu pe google meet, zoom, teams etc.) ale elevilor implicați. În condițiile în care frauda este dovedită sau dacă rezultatul obținut în urma interviului este mult sub cel de la testul online al etapei a 2-a, elevii vor fi descalificați și nu vor mai avea drept de participare la olimpiada gazetei în următorii ani. De asemenea, ei nu vor mai primi (eventualele) medalii SSMR decernate în competițiile viitoare”.
 
Cinci elevi constănțeni descalificați
Despre aceeași dezamăgire vorbesc și organizatorii Concursului online de lingvistică: „Chiar dacă această etapă a concursului a avut loc online, fără vreo supraveghere video sau audio, competiția a fost una individuală, în care nicio formă de colaborare nu este tolerată. Din păcate, am descoperit că unii dintre voi au colaborat parțial sau integral.
Dincolo de a fi lingviști entuziaști, ne dorim să deveniți adolescenți și, mai apoi, adulți onești și responsabili. Prin urmare, din respect pentru colegii care au rezolvat individual problemele și pe principiul «greșeala recunoscută este pe jumătate iertată», vă rugăm să ne scrieți în privat dacă știți că ați făcut acest lucru (noi oricum ne-am dat seama, dar am vrea să vedem dacă măcar acum sunteți responsabili). Sancțiunea va fi descalificarea, însă cei care vor recunoaște nu vor fi trecuți în tabelul final cu mențiunea DESCALIFICAT, ci cu ABSENT (vă reamintim că, deși s-au înscris foarte mulți elevi la această etapă, nu toți au trimis formularele de răspuns, așa că vom avea mulți elevi absenți).
În viitor, dacă se va mai repeta acest lucru, ne gândim să aplicăm măsuri și mai drastice, cum se întâmplă de altfel și la alte concursuri sau olimpiade de la noi sau din alte țări (de exemplu, interzicerea participării la concursurile / olimpiadele de lingvistică)”.
Reamintim că, zilele trecute, au fost făcute publice rezultatele la acest concurs și am numărat peste 200 de elevi descalificați, între care și cinci elevi (clasele 5-6) din Constanța.
 
Citește și:

Dezamăgirea prof. Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice din România: „Dragi părinți, vă plângeți că se fură în țara asta și voi îi învățați pe urmașii voștri să fure?”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii