Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Demisie la vârful Școlii nr. 29 Constanța, după incidentul cu elevii duși la poliție, din curtea școlii

ro

05 Oct, 2020 10:16 6772 Marime text


Directorul Școlii nr. 29 Mihai Viteazu, din Constanța, Ion Denys Ciorogaru, a demisionat din funcție, în urma incidentului de vineri seara, 2 octombrie 2020, când mai mulți copii care se aflau în curtea școlii, după orele de curs, au fost luați de poliție, duși la secție și amendați.

Informația privind demisia a fost făcută publică în această dimineață de către Sorin Mihai, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în cadrul unei declarații de presă.

Inspectorul general școlar a declarat că demisia directorului a fost depusă în cursul zilei de ieri, 4 octombrie 2020.

„Nu are o motivare scrisă, este doar cea verbală (...) Demisia este un act unilateral, nu discutăm de o acceptare. Pur și simplu, dumnealui a cerut-o începând cu data de mâine și de mâine vom încerca să detașăm, în interesul învățământului, un alt director“, a precizat Sorin Mihai.

De asemenea, inspectorul general școlar a precizat că gardul școlii trebuie reparat, iar în acest sens a avut deja discuții cu primarul ales, care i-a dat asigurări că se va remedia situația.

Totodată, Sorin Mihai a precizat că, de-a lungul timpului, au fost numeroase sesizări cu privire la accesul unor persoane neautorizate în curtea școlii.

Conform declarațiilor inspectorului general școlar, există o firmă de pază care are Școala 29 ca obiectiv.

Accesul în orice instituție, inclusiv în cele de învățământ, este restricționat persoanelor străine, a amintit șeful ISJ Constanța.

„Această recreere a copiilor, în afara orelor de curs, trebuie să se desfășoare într-un cadru care să le asigure toate condițiile“, a conchis Sorin Mihai.

Citește și:

Opt tineri, luați de polițiști din curtea Școlii 29, duși la secție și amendați

Cazul copiilor luați de polițiști din curtea Școlii 29. Ministerul de Interne trimite Corpul de Control la Constanţa!

Directorul Școlii 29 Constanța și inspectorul general al ISJ Constanța, declarații despre copiii luați de polițiști din curtea școlii


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii