Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:42 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal sexual Cum a ales o elevă de la Colegiul „Mihai Eminescu“ să facă bani din videochat

ro

08 May, 2015 00:00 5705 Marime text
Viaţa tot mai grea, dorinţa de se îmbrăca cu haine de firmă, de a frecventa cele mai tari cluburi de fiţe le determină pe unele tinere să aleagă tot felul de modalităţi prin care să obţină foloase maxime cu un efort mic. Aşa că unele se orientează spre o „meserie“ bănoasă, numită videochat.
 
O elevă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“ din Constanţa a pus pe jar conducerea unităţii de învăţământ, după ce pozele ei au apărut pe un site de videochat. Conducerea unităţii de învăţământ a deschis o anchetă, iar mâine, Comisia de Cercetare Disciplinară şi Consiliere privind Abaterile Disciplinare ale Elevilor va stabili sancţiunile care se vor aplica. „Este o elevă bună, în clasa a XI-a, are o singură absenţă. Provine dintr-o familie modestă. Tatăl lucrează în Portul Constanţa, mama este casnică şi se ocupă de îngrijirea unui bebeluş în vârstă de şase luni. Eleva ne-a spus că a trimis pozele la acel site pentru un portofoliu. Între timp, ne-a spus că s-a răzgândit şi că nu intenţiona să apară acolo“, a declarat directorul adjunct al Colegiului Naţional „Mihai Eminescu“, Stelian Marinescu.

Ce spune regulamentul de funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar

Potrivit regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor din învăţământul preuniversitar, publicat în luna ianuarie a acestui an în Monitorul Oficial, elevii vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea faptelor lor. Cei care încalcă regulile impuse de Ministerul Educaţiei riscă să primească un avertisment, mustrare scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursa profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare sau, în cel mai rău caz, exmatricularea. Elevii din sistemul de învăţământ de stat, particular şi confesional autorizat/acreditat care săvârşesc fapte prin care se încalcă dispoziţiile legale în vigoare, inclusiv regulamentele şcolare, vor fi sancţionaţi în funcţie de gravitatea acestora. Sancţiunile care se pot aplica sunt următoarele: observaţia, avertismentul, mustrarea scrisă, retragerea temporară sau definitivă a bursei de merit/bani de liceu/bursa profesională, eliminarea de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, mutarea disciplinară la o clasă paralelă, din aceeaşi unitate de învăţământ sau la o altă unitate de învăţământ, preavizul de exmatriculare, exmatricularea. Cu excepţia observaţiei şi a avertismentului, toate sancţiunile aplicate elevilor sunt comunicate în scris părinţilor, tutorilor sau susţinătorilor legali şi elevului major.
 
Reamintim că acesta nu este singurul scandal sexual de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu“. Anul trecut, oamenii legii au stabilit că profesoara de informatică din cadrul unităţii şcolare, Margareta Drăguţ, făcea parte, alături de un poliţist din cadrul Secţiei III şi de un fost jandarm, dintr-o grupare infracţională ce racola minore, obligându-le să se prostitueze.
 
//www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/vezi-cine-a-spus-asta-profesoara-margareta-dragut-nu-mai-are-ce-cauta-la-colegiul-national-mihai-eminescu-483245.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii