Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conform statisticii ISJ Constanța 11 unități de învățământ din județul Constanța nu au conexiune la internet

ro

12 Nov, 2020 16:09 3116 Marime text

Întrebat în această dimineață, în cadrul videoconferinței de presă, câte unități de învățământ din județul Constanța nu au conexiune la internet, deci cadrele didactice nu pot desfășura cursuri online din sediile respective, prof. Sorin Mihai, inspector școlar general, a transmis următoarea situație:

Din cele 500 de unități de învățământ din județ, numai 43 au raportat că nu au conexiune internet în clădire (dintre care 32 sunt grădinițe, iar 11 sunt școli gimnaziale sau primare). 
 
Menționăm că, în conformitate cu Scrisoarea metodică transmisa de MEC la inceputul anului scolar pentru a fi distribuită în toate unitățile de învățământ din județ care școlarizează pe nivel preșcolar: 
 
“preșcolarii NU vor fi expuși în mediul on-line, ci numai în grupuri închise de comunicare cu părinții,  NU vor fi solicitați să efectueze „lecții” în fața calculatoarelor/tabletelor/telefoanelor, NU vor fi verificați/ ascultați în fața camerelor de către cadrul didactic și NU vor fi suprasolicitați în a rezolva sarcini pe fișe și a colora, mecanic, în contur. Exagerările de orice fel și atitudinile ostentative ale celor implicați, dacă există, sunt factori frenatori în comunicarea educațională și împiedică derularea unui proces didactic firesc, stimulativ și atractiv”.
 
În concluzie, 11 unități de învățământ nu dispun de conexiune internet în clădire, în acest moment. Situația se actualizează săptămânal, în funcție de datele transmise de către directorii unităților de invățământ. Așadar, vă vom ține la curent cu modificările care apar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii