Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conform ratei de incidență publicate de Ministerul Educației În municipiul Constanța, școlile vor fi deschise în scenariul galben. Doar în Dumbrăveni se aplică scenariul roșu

ro

06 Feb, 2021 00:00 2831 Marime text

Dincolo de modificările pe care le-a suferit mult trâmbițatul Ordinul comun pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, toți părinții constănțeni așteaptă răspuns la întrebarea: cum încep copiii noștri școală?
 
Conform declarațiilor inspectorului școlar general Sorin Mihai, în municipiul Constanța unitățile de învățământ vor funcționa în scenariul galben, stabilit pe baza incidenței constatate și care este departe de a fi 1 la 1000 locuitori, nivel ce ar permite deschiderea fizică a tuturor școlilor.
Așadar, vor reveni fizic în prima zi a semestrului II preșcolarii în grădinițe și elevii din învățământul primar, respectiv cei din clasele terminale: a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, precum și cei din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecție.
Elevii celorlalte niveluri vor participa zilnic la cursuri, în sistem on line.
 
Conform ratei de incidență publicate de Ministerul Educației, în județul Constanța unitățile de învățământ din 48 de localități se înscriu în scenariul verde, 20 de localități în scenariul galben, doar Dumbrăveni, cu 3,51 la 1.000 locuitori se încadrează în scenariul roșu.
 
Citește și:

Modificări la ordinul comun legat de întoarcerea la școală a elevilor (Document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii