Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflict la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian După demisia directorului Elena Preda - din cauza unei fuste, o învăţătoare este acuzată de violenţă

ro

20 Feb, 2016 00:00 5246 Marime text
Scandalurile de la Şcoala Gimnazială nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ din localitatea Valu lui Traian se ţin lanţ. După ce, în luna octombrie 2015, Elena Preda, directoarea unităţii de învăţământ, a fost demisă de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, după ce a trimis acasă o elevă din clasa a VI-a pe motiv că fusta sa nu respecta regulamentul - în loc să fie neagră, simplă, avea un model cu flori albe -, iată că un nou conflict a izbucnit la unitatea şcolară.
 
Mama unor gemeni din clasa pregătitoare a Şcolii Gimnaziale nr. 2 „Viceamiral Ioan Murgescu“ o acuză pe învăţătoarea Maria Zaharia că, în mod repetat, i-a lovit copiii. Situaţia a fost adusă la cunoştinţa conducerii unităţii de învăţământ. Ieri s-a întrunit Consiliul de Administraţie al unităţii şcolare, care a decis constituirea unei comisii de cercetare a celor semnalate.
 
„Comisia de cercetare va stabil cu exactitate cele întâmplate, apoi, în funcţie de rezultatele anchetei, se vor stabili şi sancţiunile“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, directorul unităţii de învăţământ, prof. Ionel Dedu. Potrivit acestuia, învăţătoarea Maria Zaharia va ieşi la pensie pe 1 septembrie, după ce a lucrat în sistemul de învăţământ peste 40 de ani. De asemenea, directorul Ionel Dedu a mai spus că aceasta este prima sesizare la adresa învăţătoarei.
 
Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valu lui Traian au fost sesizaţi de către mama a doi gemeni, fată şi băiat, cu privire la faptul că cei doi copii ai săi au fost agresaţi în incinta instituţiei de învăţământ în perioada septembrie 2015 - februarie 2016, în mod repetat, de către un cadru didactic al cadrul Şcolii nr. 2 Valu lui Traian.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Citeşte şi

Urmări drastice la Şcoala nr. 2 din Valu lui Traian Directoarea Preda, demisă după ce a trimis o elevă acasă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii