Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concurs dedicat tinerilor pianiști din întreaga lume, organizat de Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța. Date despre competiție

ro

21 Oct, 2018 09:36 2843 Marime text

Asociația Nihil Sine Arte împreună cu Colegiul Național de Arte „Regina Maria“ Constanța organizează anul acesta concursul „Constanța International Competition – Festival for Young Pianists“ (prima ediție). Acesta este dedicat tinerilor pianiști din întreaga lume.
 
Competiția se va desfășura în perioada 9-11 noiembrie 2018, în Constanța, la Colegiul Național de Arte Regina Maria, sala Sergiu Celibidache. Deschiderea va avea loc joi, 8 noiembrie, dupa ora 18:00. Juriul este alcătuit din profesori universitari și pianiști din România și Germania: Csiky Boldizsar (președinte, Cluj), Verona Maier (București), Daniel Goiți (Cluj), Alessandra Sepe (Italia/Germania), Alina Deleanu (Constanța).
 
Acest proiect își dorește să aducă o contribuție la viața culturală a Constanței și în același timp să crească vizibilitatea și prestigiul Colegiului Național de Arte Regina Maria la nivel național și internațional, având ca scop încurajarea și susținerea tinerelor talente pianistice.
 
„În speranța că acest concurs unic în județul și orașul Constanța va crește și va deveni în câțiva ani un nume important pe scena competițiilor muzicale din România, iar pe viitor în plan european și internațional, vă invităm să ne fiți alături la prima ediție. Orașul nostru are nevoie și de astfel de evenimente și suntem convinși că, existând public doritor și iubitor de muzică bună, vom reuși să susținem arta pianistică la Constanța“, a declarat Dorina Ivanciu, membru al Comitetului de organizare și profesor de specialitate al Colegiul Național de Arte Regina Maria.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii