Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine se teme de Bacalaureatul 2019? Nu candidații, ca dovadă notele de la simulare

ro

30 Mar, 2019 00:00 2843 Marime text
Inspectoratul Școlar Județean Constanța a făcut, ieri, cunoscute rezultatele Bacalaureatului 2019, într-o statistică deloc satisfăcătoare.
Pe tranșe de note, la Limba și literatura română, din cei 4.310 elevi de clasa a XII-a prezenți, 1.308 au obținut note între 1 și 4,99, alți 848 „încasând” note între 5 și 5,99.
La proba a doua, Matematică/Istorie, unde au fost prezenți 4.214 elevi, 43,40% au obținut note între 1 și 4,99 și 15,57% note între 5 și 5,99. La cea de-a treia probă, la alegere, unde s-au prezentat 3.998 elevi de-a XII-a, 1.717 au obținut note între 1 și 4,99, iar 532 elevi – note între 5 și 5,99.
Am ilustrat această tranșa pe de o parte pentru că este majoritară, iar pe de altă parte pentru că Bacalaureatul, se știe, nu poate fi promovat decât cu media 6.
Dar până la vară se mai pot întâmpla și minuni, așa că... mult succes!
Și nu uitați, la Centrul multifuncțional pentru tineret „Jean Constantin” vi se oferă șansa de a participa la meditații gratuite, deocamdată doar la limba și literatura română, prin bunăvoința prof. Bianca Ibadula, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Gazdele nutresc speranța că se va găsi și un profesor de matematică voluntar să-i ajute pe acești tineri să-și mai aprofundeze materia, măcar în al doisprezecelea ceas.
 
Se „povestește” că dispare matematica din Bac
În ziua în care au fost anunțate rezultatele simulării Bacalaureatului 2019, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, și-a lansat proiectul de lege a educației, prilej cu care a vorbit despre introducerea a patru tipuri de Bacalaureat: Bac T (tehnologic), Bac A1 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale de ştiinţe), Bac A2 (pentru absolvenţii programelor de studii liceale socio-umaniste) şi Bac V (pentru absolvenţii programelor de studii liceale vocaţionale).
Materiile care se vor da la BAC A1 Bacalaureat pentru studiile de științe, potrivit propunerii ministrului pentru viitoarea lege a educației sunt: Limba română, limba străină, matematică, fizică/chimie/biologie, proba de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini.
Materiile pentru BAC A2 Bacalaureatul pentru studiile socio-umaniste: Limba română, Limbă străină, Istorie, Filosofie/logică/filosofie, probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini.
Materiile pentru BAC V Bacalaureatul pentru studiile vocaționale: Limba română, Limbă străină, probă specifică, probă de creativitate, cunoștințe, abilități, aptitudini și atitudini.
Materiile pentru noul BAC T Bacalaureatul profesional: Limba română, Limba străină și Științe.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii