Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci elevi de la „Mircea cel Bătrân“, pe podiumul a două concursuri naţionale

ro

02 Nov, 2016 00:00 3662 Marime text
Patru elevi de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa au participat la Concursul de matematică „Regalul Generaţiei XXI”, desfăşurat la Ploieşti pe 28 octombrie. Mirciştii au obţinut următoarele distincţii: Andreea Chiriac, din clasa a VIII a - premiul I, Klara Bidiga, din clasa a VIII-a - menţiune, Denisa Nistor, din clasa a V-a - menţiune, Ana Marin, din clasa a V-a - menţiune. Elevii de clasa a VIII-a au fost pregătiţi de prof. Mihai Contanu, iar cei de clasa a V-a, de prof. Alina Dermengiu.
 
De asemenea, în perioada 28 - 30 octombrie, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Călăraşi a organizat la Călăraşi ediţia a XXI-a a Concursului „Ion Barbu - Dan Barbilian”. Concursul este cuprins în Calendarul concursurilor naţionale şcolare (organizate în anul şcolar 2016-2017,  înregistrat cu nr. 27492/12.02.2016). La acest concurs de matematică, susţinut sâmbătă, 29 octombrie, au participat 337 de elevi din clasele V-VIII din judeţele Brăila, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea, Vâlcea, din municipiul Bucureşti, dar şi din Bulgaria şi Republica Moldova. Elevul Ion Vlad, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, a obţinut menţiune, el fiind coordonat de prof. Mihai Contanu.
 
În data de 29 octombrie, 25 elevi din clasele a X-a de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ s-au deplasat la Penitenciarul Poarta Albă. Acţiunea a făcut parte din prima etapă a proiectului judeţean „Lecţii de viaţă”, iniţiat de CJRAE Constanţa şi coordonat de psiholog şcolar Liliana Ţepeluş, realizat în parteneriat cu Penitenciarul Poarta Albă. Proiectul îşi propune sensibilizarea şi responsabilizarea adolescenţilor în ceea ce priveşte fenomenul infracţionalităţii, prevenirea şi combaterea comportamentelor de risc, lărgirea orizontului de comunicare şi susţinerea afectivă a tinerilor privaţi de libertate.
 
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără: promovarea normelor şi cerinţelor dezirabile social; conştientizarea, de către elevii de liceu, a efectelor comportamentelor de risc şi a consecinţelor negative care decurg din experienţa detenţiei; reflectarea critică asupra aderării la comportamente indezirabile şi asupra factorilor de
risc iminent de trecere la actul infracţional; oferirea de suport afectiv persoanelor aflate în custodia penitenciară. Proiectul „Lecţii de viaţă” vine în întâmpinarea nevoilor educaţionale ale celor două categorii de beneficiari vizaţi: elevii şi tinerii aflaţi temporar în detenţie.
 

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii