Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar și în pandemie, mirciștii câștigă premii la concursul Space Settlement Contest

ro

02 Apr, 2021 09:53 1506 Marime text

Devenită competiție de tradiție pentru Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, ediția de anul acesta a concursului NSS Space Settlement Contest a atras participarea a 6.862 de tineri din toată lumea care au vrut să demonstreze că sunt cei mai buni. Elevi din 22 de ţări au prezentat 1.619 proiecte.

Și anul acesta în  ciuda contextului pandemic și a distanței care îi separă pe profesori de elevi, Colegiul „Mircea cel Bătrân” din Constanţa a reușit să câştige un premiu, cu un proiect despre crearea în spațiu a unui loc mai sigur și curățarea și colectarea gunoaielor spaţiale.
Premiul II - Clasa a X-a - Kessler Project: Vladimir-Ioan Petrescu, Nicolas-Raul Nita, Tiberiu-Andrei Popescu, Andrei Culerda, Riana Florentina Mazilu, Maria-Alexandra Patrascu, Elena Antonia Gagara, Madalina Diaconescu-Carbunescu, Maria-Alexia Balcan, Alexia Niculita, Alina-Nicoleta Cupcea, Maria Bodea.

În timp ce echipajele Colegiului Național „Andrei Șaguna” din Brașov au câștigat trei premii, elevii colegiilor bucureștene „Sfântul Sava” și de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti au câştigat câte două premii.

Câștigătorii au fost invitaţi de către cei de la NASA să îşi ridice premiile. Datorită situaţiei globale, câştigătorii compeţiei din 2020 şi a celei din 2021 vor pleca în America abia în vara lui 2022.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii