Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Calendarul examenului de Definitivat de anul viitor, publicat în Monitorul Oficial

ro

27 Oct, 2015 00:00 2563 Marime text


Ministerul Educaţiei a publicat în Monitorul Oficial calendarul examenului naţional de Definitivare în învăţământ în anul şcolar 2015-2016. Profesorii vor fi inspectaţi la clasă până pe 17 iunie şi vor susţine examenul scris de Definitivat pe data 4 august 2016. Candidaţii se pot înscrie până pe data de 20 noiembrie, la unităţile de învăţământ, care vor transmite dosarele de înscriere la Inspectoratul Şcolar Judeţean.
 
Între 23 noiembrie şi 18 decembrie, se va desfăşura înregistrarea candidaţilor în aplicaţie. Cadrele didactice admise vor susţine inspecţiile şcolare la clasă până pe data de 17 iunie 2016. Ulterior, între 17 şi 30 iunie 2016, se vor completa dosarele şi valida datele de înscriere existente în aplicaţia electronică.
 
Proba scrisă este programată pentru data de 4 august 2016, urmând ca primele rezultate să fie afişate pe data de 11 august 2016. Contestaţiile pot fi depuse între 11 şi 12 august 2016. Rezultatele finale vor fi afişate pe 18 august 2016. În perioada 19-30 august 2016, se vor transmite la Ministerul Educaţiei tabelele nominale cu candidaţii admişi şi vor fi validate rezultatele examenului, prin ordin al ministrului Educaţiei.
 
Potrivit metodologiei de anul trecut, profesorii care se înscriu la definitivare sunt inspectaţi la clasă de cel puţin două ori, de către inspectorul pe disciplina de examen şi directorul şcolii, după care susţin o probă scrisă. Notele de la inspecţie nu pot fi contestate. Intră în examenul scris de Definitivat profesorii care, la inspecţii, au media cel puţin 8 şi care au predat cel puţin un an.
 
Examenul scris de Definitivat durează patru ore, iar nota minimă de promovare a probei scrise este 8. Definitivatul este examenul care le dă profesorilor dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. După definitivare, evoluţia în carieră se realizează prin gradul didactic II şi gradul didactic I. Profesorii se pot prezenta de maximum trei ori la examenul de Definitivat, în cel mult cinci ani. Cei care pică Definitivatul pot fi angajaţi în învăţământ doar pe perioadă determinată, ca profesori debutanţi.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii