Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Breviar școlar constănțean Liceul „Nicolae Titulescu” și-a sărbătorit patronul spiritual. La Liceul „George Călinescu” se face educație financiară

ro

09 Mar, 2021 00:00 2147 Marime text
  • Sărbătoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia, la aniversarea a 72 de ani de la înființare
  • Activități de educație financiară, la Liceul Teoretic „George Călinescu”
 
Liceul Tehnologic „Nicolae Titulescu” din Medgidia și-a sărbătorit patronul spiritual, motiv pentru care a devenit 4 martie ziua în care este marcată și aniversarea instituției. Prilej de bilanț, de evidențiere a reușitelor obținute de elevii acestui liceu pe plan profesional.

Activitățile zilei s-au desfășurat în mod atipic, respectându-se distanțarea impusă de pandemie. Ele au luat forma unei conferințe on-line, la care invitați au fost Lavinia Dumitrașcu și Dorin Popescu. În alocuțiuni le lor aceștia au evidențiat personalitatea de excepție a marelui diplomat și vizionar al unei Europe unite, care a fost Nicolae Titulescu.
Cuvântul de început a aparținut director Rodica Vasilescu, care a subliniat importanța acestei date aniversare. Noul manager și-a manifestat gratitudinea față de amabilitatea invitaților de a petrece o zi emblematică pentru liceu, împreună cu colectivul de elevi și profesori.
Printre cei care au luat cuvântul au fost profesorii Pompiliu Golea și Marian Zidaru.
„Suntem convinși că acesta zi va rămâne în memoria afectivă și colectivă a membrilor liceului nostru, elevi și profesori. Sperăm că va rămâne și în memoria invitaților, care ne vor onora cu prezența lor și la alte activități similare”, a afirmat prof. Rodica Vasilescu.
 
Peste 500 de liceeni au participat la 25 de activități de educație financiară
În perioada 22 februarie – 4 martie, Biroul de educație financiară, muzeu și comunicare, din cadrul Sucursalei Regionale Constanța a Băncii Naționale a României, a derulat acțiuni online de educație financiară la Liceul Teoretic „George Călinescu“. Inițiat în anul 2011 de Banca Naţională a României, „Să vorbim despre bani și bănci“ este un proiect derulat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, în baza protocolului de colaborare.
Activitățile, la care au participat atât elevii de gimnaziu, cât și liceenii, alături de profesorii diriginți, s-au desfășurat online, pe platforma Google Meet, au durat 60 de minute şi au fost susținute de toate cele trei reprezentante ale Biroului de educație financiară, muzeu și comunicare din cadrul Sucursalei Regionale Constanța a BNR, doamna Nicoleta Istrate Scrădeanu - șef birou și doamnele Raluca Maria Sandi și Monica Ramona Comșa.
          Prin aceste proiecte dedicate educaţiei financiare la nivelul învăţământului preuniversitar, se urmăreşte însuşirea de către elevi a unor noţiuni economice de bază şi a unui vocabular financiar-bancar, formarea unor abilități și deprinderi legate de economisire, credit, bugetul familiei/bugetul personal, investiții etc. Principalele tematici educaţionale promovate sunt: istoria monedei naţionale, viaţa bancnotelor, nevoi şi dorinţe, inflaţie si deflaţie.
Atât elevii, cât şi profesorii liceului au participat activ la discuţiile din urma prezentărilor,  oferind astfel un feedback pozitiv, deoarece activitățile au fost extrem de interesante, captivante, educative și utile.
          Câteva impresii ale profesorilor și elevilor participanți:
-  „materialul prezentat (ppt şi film) a fost foarte bine realizat, de calitate, plin de informații prezentate în mod accesibil elevilor”,
- „Subiectele abordate și modul de desfășurare a activității au fost apreciate de elevi”.
- „Modul empatic de relaționare a coordonatoarei activității a fost apreciat de către elevi și a creat un climat prietenos, care a încurajat dialogul”.
- „Mie mi-a plăcut, și mi-a schimbat viziunea despre bani”.
- „Doamna de la BNR ne-a dat informații despre bani care ne pot ajuta pe viitor”.
- „Foarte interesant, abia aștept următoarea întâlnire!”
- „Ora cu doamna a fost o lecție foarte deschisă despre bani și valoarea lor. Sfaturile personale ale doamnei m-au ajutat să îmi schimb viziunea față de bani. Așteptăm cu nerăbdare următoarea oră!”
 
În total, în cele 2 săptămâni, s-au desfășurat 25 de activități la care au participat 568 de elevi.
 
Citește și:

Învățământul online prilejuiește parteneriate benefice: Activități comune între Liceul „George Călinescu” și Universitatea „Ovidius”
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii