Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bacalaureat 2019 - sesiunea de toamnă Care a fost cea mai mare medie obţinută la Constanţa. Rezultatele finale, în câteva zile

ro

04 Sep, 2019 00:00 2413 Marime text
Cea de-a doua sesiune a examenului naţional de bacalaureat se apropie de sfârşit. În Constanţa, peste 1.500 de candidaţi înscrişi au aflat ieri rezultatele probelor scrise. 
 
Pe 21 august, a luat startul cea de-a doua sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2019, ieri fiind afişate rezultatele înainte de contestaţii pe portalul Ministerului Educaţiei, bacalaureat.edu.ro.
 
Pentru această sesiune, la nivelul judeţului Constanţa, s-au înscris 1.584 de candidaţi, dintre care 320 nu s-au prezentat, iar 894 au picat examenul. Doar 372 de candidaţi au luat notă de trecere la bacalaureatul de toamnă. 
 
Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a stabilit cinci centre de examen în municipiul Constanţa unde au fost susţinute examenele: Liceul Teoretic „G. Călinescu”, Colegiul Comercial „Carol I”, Liceul Teoretic „Decebal”, Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii şi Liceul Teoretic „Lucian Blaga”.  
 
Cea mai mare notă din această sesiune, la Constanţa, a fost 9, fiind obţinută de către eleva Samuela Mandache, de la Liceul Tehnologic „I.N. Roman”. Tânăra din Constanţa a avut a 20-a medie la nivel naţional. Pe ţară, cea mai mare notă a fost de 9,78, medie obţinută de un tânăr din Târgu Jiu.
 
Ieri au fost depuse contestaţiile, urmând câteva zile pentru soluţionarea lor. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 7 septembrie 2019. 
 

Calendarul sesiunii de toamnă 

 
Calendarul examenului de bacalaureat naţional, sesiunea august- septembrie 2019, este stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, după cum urmează: 
21 august: limba şi literatura română - proba E a) - proba scrisă 
22 august: limba si literatura maternă - proba E b) - proba scrisă 
23 august: proba obligatorie a profilului - proba E c) - proba scrisă 
26 august: proba la alegere a profilului şi specializării - proba E d) - proba scrisă 
27 - 28 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A 
29 august: evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B 
30 august - 2 septembrie: evaluarea competenţelor digitale - proba D 
2 - 3 septembrie: evaluarea competenţelor lingvistice într-o limba de circulaţie internaţională - proba C 
3 septembrie: afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 - 16:00) 
3 - 6 septembrie: rezolvarea contestaţiilor 
7 septembrie: afişarea rezultatelor finale. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii