Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la înscrierea în clasa pregătitoare! Părinți revoltați de modificările făcute de ISJ Constanța în arondarea Școlii nr. 38

ro

29 Mar, 2021 00:00 6743 Marime text
  • La Școala nr. 38 nu se mai pot înscrie copii provenind din cartierele Tomis Plus și Boreal. Sunt așteptați la Școala nr. 14, din cartierul Palazu
  • „Din păcate, Școala 38 a fost luată «în vizor»”, afirmă părinții
 
Începând de astăzi și până pe 28 aprilie, părinții vor putea depune online cererile de înscriere la clasa pregătitoare.
Astfel copiii, care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020, inclusiv, trebuie să fie înscriși în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2021, inclusiv, pot fi înscriși dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.
În județul Constanța, conform planului de școlarizare publicat de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, a fost aprobată formarea a 274 de clase pregătitoare, însumând 6.355 de elevi.
Și așa cum anunța și inspectorul școlar general Sorin Mihai, într-un interviu pentru ZIUA de Constanța, pentru al doilea an la rând, părinții nu își vor putea alege învățătorii la care își înscriu copiii, după ce legea a fost modificată, astfel că repartizarea va fi făcută aleatoriu.
 
„De ce se fac aceste modificări chiar înainte de înscriere?”
Conform noilor prevederi ale Metodologiei de înscriere în învățământul primar, la art. 3 (1) se stipulează faptul că „Inspectoratele școlare pot decide reconfigurarea circumscripțiilor școlare până la data începerii înscrierilor, astfel încât să asigure optimizarea procesului de cuprindere a copiilor în clasa pregătitoare, în situația în care capacitatea unei unități de învățământ nu permite cuprinderea în clasa pregătitoare a tuturor copiilor din circumscripția școlară stabilită în anul școlar anterior, precum și în alte situații justificate, cum ar fi eliminarea segregării școlare, rezultată din segregarea pe criteriul mediului de rezidență. De asemenea, în situația unităților de învățământ care au un număr mare de solicitări, inspectoratele școlare pot decide extinderea activității acestora în alte unități de învățământ care au spații disponibile”.
 
Reconfigurare care s-a și întâmplat la finele săptămânii trecute, se pare, întrucât o postare a Școlii Gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir” din Constanța, situată în cartierul Tomis Nord, una dintre unitățile de învățământ care se bucură de căutare în rândul părinților, a generat revolta multora dintre cei care voiau să-și înscrie copiii aici.
 
„Mie mi se pare o decizie luată pe genunchi, anormală, ilegală, discriminatorie și abuzivă, deoarece este luată doar cu două zile înaintea înscrierii elevilor. Sunt părinți care și-au schimbat adresa de domiciliu pentru a se putea înscrie la 38 și acum află că sunt arondați altei scoli. Doar cu doua zile înainte, sa nu mai aibă nimeni timp sa schimbe domiciliul, pentru a reuși să ajungă la o școală pe care și-o doresc. În calitate de părinte și profesor, vreau sa am dreptul sa îmi aleg singură școala potrivită copiilor mei, nu altcineva”.
 
„Din păcate, Școala 38 a fost luată «în vizor». De ce? Pentru că aici se face educație de calitate, pentru că a crescut populația școlară în ultimii ani, pentru că avem copii și părinți mulțumiți. Așa că... de ce să nu stricăm ceva ce merge bine. Triste sunt și motivele oferite: că nu avem spațiu, că putem oferi școlilor din jur ceva copii probabil. Ce își doresc copiii, părinții nu contează”.
 
„Nu pot să cred!!! De ce să se facă aceste modificări? Și mai ales înainte de înscriere...”.
 
„Unde sunt toate străzile arondate inițial? Este o împărțire discriminatorie pe care nu o putem accepta!!!!!”.
 
În secțiunea Documente puteți consulta noile arondări operate de ISJ Constanța.
 
Citește și:

Cu o oră înainte de expirarea termenului: ISJ Constanța a făcut public planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • monica 29 Mar, 2021 14:47 uite asa unele scoli care nu aveau cereri pt cls zero si-au facut rost acum ....asa merge la noi pile si relatii
  • Andra 29 Mar, 2021 07:55 Vorbiti serios? Dupa articolul acesta am intrat sa reverific circumscriptia, si, surpriza, Aleea Universitatii nu mai apartine de scoala de care apartinea ieri? Azi, cu dosarul pregatit, stau sa iau toate scolile la rand sa vad unde este arondata? Nu se mai ia in calcul proximitatea, scoala cea mai aproape de locuinta? Pe jos traversez jumatate de cartier, cu masina, din cauza sensului unic, trebuie sa ocolesc sa intru pe Cismelei? Care este logica acestei repartizari? Binele copilului in niciun caz!