Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:43 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunţ important pentru cei care se pregătesc de facultate

ro

14 Dec, 2016 22:14 3420 Marime text
Un nou regulament, pregătit pentru aprobare, stabilește, printre altele, că au dreptul să participe la concursul de admitere pentru studiile universitare de licență doar absolvenții cu diplomă de bacalaureat sau cu diplomă echivalentă. Pot participa și cetățeni români și cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor aparținând Spațiului Economic European și ai Confederației Elvețiene cu diplome de bacalaureat obținute în statele menționate, recunoscute de instituțiile de învățământ superior.

Conform profit.ro, la admiterea în ciclul de studii universitare de doctorat, pot participa și absolvenții studiilor universitare efectuate în străinătate și recunoscute de către direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ca fiind studii universitare de master.

Un candidat poate fi admis și înmatriculat ca student la cel mult două programe de studii concomitent, indiferent de ciclul de studii și de instituțiile de învățământ care le oferă. De asemenea, un candidat declarat admis poate beneficia de finanțare de la bugetul de stat pentru un singur program de licență, pentru un singur program de master și pentru un singur program de doctorat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii