Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:38 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ales din primul tur cu o covârșitoare majoritate, de aproape 80% Dr. Dan Marcel Iliescu este noul rector al Universității „Ovidius” din Constanța

ro

25 Jun, 2020 00:00 3967 Marime text

Organizat cu măsuri de siguranță fără precedent, impuse de restricțiile pandemiei, primul tur de scrutin de ieri, de la Universitatea „Ovidius” din Constanța (și singurul), s-a încheiat cu un rezultat impresionant, atât prin prezența la vot, dar mai ales prin numărul de voturi cu care a fost desemnat câștigătorul, în persoana dr. Dan Marcel Iliescu (recent ales președinte al Senatului acestei universități).
Reamintim faptul că în cursa pentru funcția de rector au intrat conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, prof. univ. dr. Eden Mamut și prof. univ. dr. Dumitru Octavian Unc.
În urma votului liber exprimat ieri, dr. Sorin Rugină predă ștafeta, după șase ani de rectorat, colegului său de breaslă - dr. Dan Marcel Iliescu, votat în covârșitoare majoritate, cu un număr de 435 de voturi pentru, din 573 prezenți (78,06%) de corpul universitar constănțean mandatat să exprime opțiunea în numele colegilor.
 
Absolvent al Liceului „Mircea cel Bătrân”, promoția 1983, noul rector Dan Marcel Iliescu este medic specialist specializarea medicină sportivă și va împlini luna viitoare 56 de ani (12 iulie 1964). A absolvit Facultatea de medicină din cadrul UMF „Carol Davila” din București în anul 1990, cu nota maximă la licență, iar în anul 2002 devenea doctor în științe medicale.
De șase ani este decan al Facultății de medicină (CV complet în secțiunea Documente).

În preambulul planului său managerial (vezi secțiunea Documente) afirma că „Scopul ocupării unei funcții universitare nu este un obiectiv în sine, ci este modul prin care construim viitorul împreună, adăugând la moștenirea prestigioasă pe care am primit-o, prin nume, de la cel mai mare poet al latinității, Publius Ovidius Naso. Suntem singura universitate care poartă acest nume. De aceea, proiectul managerial pe care vi-l prezint este și o reverență față de profesorii care au contribuit în deceniile trecute la edificarea instituției noastre, dar și o propunere de a fi alături de mine, cei care vă regăsiți în aceste cuvinte. Suntem mai mult decât o comunitate academică, suntem și o comunitate de destin”.
În ceea ce privește „mastodontul” care a devenit Universitatea „Ovidius” noul rector dorește să încurajeze „domeniile care ne pun pe hartă în raport cu alte universități precum IT, o serie de domenii sportive de performanță, cercetarea arheologică, turismul cultural, balneologia, securitatea regională, ingineria chimică, cercetarea în domeniul oncologiei prin CEDMOG. (...) Universitatea trebuie să evolueze împreună cu societatea, propunând programe de studii care să țină cont de tendințele privind introducerea tehnologiilor moderne de inteligență artificială, realitate virtuală și augmentată, blockchain, digitalizare a fabricației și a serviciilor etc. De asemenea, vor fi reevaluate programele de studii pentru care nevoile pe piața forței de muncă sunt în puternică scădere, pentru a putea fi oferite alternative viabile, în beneficiul studenților și cu respect și predictibilitate pentru cadrele didactice.(...)
Voi dezvolta departamentul de marketing, prognoză, publicitate şi imagine într-o componentă importantă, cu o echipă de profesioniști dedicată acestui deziderat, dar utilizând din plin și experiența studenților de la specializările de jurnalism, comunicare, relații internaționale ale facultăților de profil”.
 
Citește și:

Astăzi, Universitatea „Ovidius” își votează rectorul. Cine este favorit în alegeri

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii