Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorii față-n față cu profesorii, într-un parteneriat benefic educării noilor generații de elevi

ro

15 Apr, 2020 00:00 2034 Marime text

Cu certitudine, perioada pe care o traversăm oferă oportunități dintre cele mai surprinzătoare, pe care într-un cotidian cronofag poate nici nu le-am fi întrezărit aplicate.

Un exemplu este și acordul de parteneriat semnat între Teatrul de Stat Constanța şi Asociația „Dascălii Schimbării”, prin intermediul căruia actorii instituției teatrale vor lucra cu profesori care doresc să-şi îmbunătățească aptitudinile de comunicare cu „publicul” lor, anume cu elevii, astfel încât din acest proces de învățare a dascălilor să reiasă un câștig pentru procesul de educație din sistemul preuniversitar.

„Parteneriatul prevede desfășurarea de activități comune în scopul dezvoltării calității discursului didactic şi dezvoltării gustului pentru teatru atât în rândul elevilor, cât şi în rândul corpului profesoral.
Implicarea civică a elevilor, promovarea educației non-formale, conștientizarea şi identificarea nevoilor elevilor şi apărarea drepturilor acestora sunt, de asemenea, obiective pe care parteneriatul dintre teatru şi asociație le va urmări.
Astfel, oficializarea acestei colaborări deschide drumul pentru organizarea, atât în această perioadă de distanțare socială, cât şi atunci când o vom fi depășit, de programe, campanii evenimente publice prin care actorii să pună la dispoziţia profesorilor şi, prin intermediul lor, la dispoziţia elevilor şi chiar părinţilor, talentele lor speciale în materie de comunicare, discurs public, dicţie, atitudine, limbaj corporal”, ne informează Teatrul de Stat.
 
Sursa foto. Facebook Asociația Dascălii Schimbării
 
Citește și:

Parteneriat între Teatrul de Stat Constanţa şi Inspectoratul Școlar Judeţean #pe scena bac-ului, un proiect pentru elevi în contextul izolării sociale cauzate de pandemie

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii