Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

50 de candidați din Constanța au susținut proba scrisă la limba maternă şi la disciplina nonlingvistică în franceză

ro

01 Jul, 2015 00:00 2073 Marime text
Examenul de Bacalaureat a continuat ieri, când opt candidați de la Colegiul Național „Kemal Ataturk“ din Medgidia au susţinut proba scrisă la limba și literatura maternă, iar alţi 44, absolvenţi ai
Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ şi ai Liceului Teoretic „George Călinescu“, au dat proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză.
 
Proba scrisă la limba și literatura maternă s-a desfăşurat la centrul de examen de la Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu“ din Medgidia. Tot ieri, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, 44 de absolvenţi ai acestei unităţi şcolare și ai Liceului Teoretic „George Călinescu“, elevi ce au urmat secții bilingve francofone, au susținut proba scrisă la disciplina nonlingvistică în limba franceză. În urma promovării acestei probe, absolvenții vor avea înscrisă pe diploma de Bacalaureat menţiunea specială „secţie bilingvă francofonă“.
Cele două probe scrise din data de 30 iunie s-au desfășurat conform metodologiei și nu s-a înregistrat niciun incident. De la susținerea probei de Limba și literatura turcă au absentat doi candidați.
 
Astăzi, 5.788 de absolvenți de clasa a XII-a vor susține proba obligatorie a profilului și specializării: Matematică (4.421) și Istorie (1.367). Examenul începe la ora 9.00, iar pentru elaborarea lucrării scrise, absolvenţii de liceu au la dispoziţie trei ore. Accesul candidaţilor în săli este permis în baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Citeşte şi 

Au încercat marea cu degetul: Doi elevi din Constanţa, eliminaţi de la prima probă scrisă a Bacalaureatului 2015 (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii