Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:47 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

125 de ani de excelență în învățământ Două evenimente editoriale, la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța

ro

28 May, 2021 00:00 2058 Marime text

Ieri, în amfiteatrul „Coriolan” al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța au avut loc două evenimente editoriale,  desfășurate sub egida celebrării celor 125 de ani de la înființarea venerabilei instituții de învățământ.

Evenimentul a fost deschis de directorul Colegiului, prof.dr.Vasile Nicoară, care a făcut un preambul al lansării volumului „Cronica CNMB 2017-2020”. Lucrare cu o tradiție de peste o sută de ani, care a apărut o vreme anual, cu câteva întreruperi, Cronica este editată în ultimii 26 de ani sub coordonarea doamnei profesoare Mirela Ghinea, o sarcină deloc ușoară, dată fiind responsabilitatea asumată și mulțimea de materiale și statistici care oglindesc parcursul evenimentelor cuprinse în acest periodic.

Al doilea volum, lansat în prezența mai multor profesori și foști elevi ai prestigiosului Colegiu, a fost  „Frumoasa și utila matematică”, lucrare semnată de Angela Muntean și Liviu Muntean. Cartea s-a ambiționat să descopere aplicații ale matematicii în zece domenii ale cunoașterii, dintre care menționăm economia, medicina sau astronomia.

Deopotrivă regină și „cenușăreasă” în lumea vastă a științelor, matematica a oferit, de-a lungul timpului, multe răspunsuri unor întrebări pe care omul și le-a pus, în fața naturii sau a Universului. Nu degeaba, Galileo Galilei afirma că lumea este o „măreață carte scrisă în limbaj matematic”.

Volumul a fost prezentat de co-autoarea Angela Muntean, profesor și fost elev al Colegiului „Mircea cel Bătrân”, dar și de către directorul editurii „Cartea Românească Educațional”, Vasile Burlui, prin intermediul unei intervenții în format video.

Au apreciat volumul, cu cuvinte de laudă, profesorii Dumitru Ion Arsenie și Gheorghe Andrei, apreciind că este vorba de „o carte excepțională”, menită să evidențieze frumusețea și utilitatea practică a matematicii.

Încă o zi de sărbătoare s-a încheiat ieri în amfiteatrul prestigioasei școli constănțene - un reper de excelență și  profesionalism în spațiul cultural pontic.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

125 de ani de excelență în învățământ Elevii mai mici sau mai mari ai Colegiului Național „Mircea cel Bătrân“ sărbătoresc împreună aniversarea școlii lor

125 de ani de excelență în învățământ: „Zări Alb Astre” – pasiune și profesionalism

ZIUA LIVE. Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța – o tradiție vie a excelenței în educație, ce dăinuie de 125 de ani

„A fi mircist este o stare de spirit!“:
Film omagial de excepție lansat de Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, cu ocazia celebrării celor 125 de ani de existență



Teatru, lansări de reviste, flash-mob și concursuri dedicate aniversării celor 125 de ani de excelență în învățământ

Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța. Momente emoționante, la dezvelirea plăcii memoriale!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii