Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA-n amiaza mare Președintele sindicatului SANITAS Constanța, despre suprasolicitarea cadrelor medicale și tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase

ro

08 Oct, 2021 13:23 1936 Marime text
  • Invitatul ediției din 8 octombrie a emisiunii „ZIUA-n amiaza mare” este Nicolae Manea, președintele sindicatului SANITAS Constanța. 

ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.
 
Cunoscutul lider conduce un sindicat puternic, reprezentând interesele  cadrelor medicale din toate categoriile profesionale din sănătate, asistență socială și medicină școlară.
 
Nicolae Manea spune că este nevoie de un număr mai  mare de cadre medicale în contextul Covid-19.
 

Bugetul pe anul 2021 este redus cu 12%.  

Este nevoie de un număr mai  mare de cadre medicale.

Spitalele Covid, practic toate sunt transformate în ATI.

Medicii sunt suprasolicitați. Lucrează cu acele combinezoane. Sunt niște eroi, a precizat Manea,

 
În contextul tragediei de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, unde șapte pacienți au fost răpuși de un incendiu izbucnit la Terapia Intensivă, se discută cu Nicolae Manea, despre condițiile riscante în care lucrează cadrele medicale din unitățile sanitare și de asistență socială din județul Constanța, despre sacrificiile făcute, și neobservate, pentru vindecarea pacienților.

Tragedia se poate repeta oricand si oriunde. Așteptăm rezultatul anchetelor. Totul depinde de finanțarea sistemului de sănătate. Sunt lucruri care ar fi trebuit să fie făcute, a precizat Manea. El a mai spus că medicii s-au comportat impecabil.

Liderul SANITAS spune că nu este de acord cu obligativitatea vaccinării anti –Covid, deși susține vaccinarea.

Puterea exemplului este foarte importantă. Oamenii nu au fost convinși. Ar trebui să comunice mult mai mulți specialiști, să explice foarte clar desptre ce este vorba în această pandemie, să se pună accentual pe prevenție, a adăugat Manea.

 
SANITAS Constanța este o organizație sindicală ai cărei membri își strigă, de multe ori, drepturile în holurile spitalelor sau chiar în stradă. Ultimul protest al SANITAS, în fața Guvernului, de săptămâna trecută, a avut și reprezentanți de la Constanța. Pe lângă inechitățile salariale și lupta sisifică pentru combaterea pandemiei COVID, protestatarii au atras atenția Guvernului că nu are o strategie reală pentru rezolvarea problemei infrastructurii învechite a spitalelor.
 
 








 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii