Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Teatrul de vară, de la Mamaia, nu va fi demolat. Teatrul Soveja intră în circuitul spectacolelor de divertisment

ro

11 Jun, 2021 00:00 2569 Marime text
  • Vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre soluții indentificate de administrația județeană pentru dezvoltarea la nivelul județului Constanța
  • Vicepreședintele CJC a vorbit la ZIUA LIVE despre reabilitarea Teatrului de Stat Constanța, spunând că se va găsi o soluție pentru susținerea spectacolelor
  • Gima a dezmințit că se intenționează demolarea Teatrului de Vară de la Mamaia în vederea construirii pe acel teren, al unui nou teatru al orașului
  • Spitalul de pediatrie va fi amplasat în curtea Spitalului Județean Constanța
  • Anula cesta se vor înființa primele centre de permanență pe raza județului Constanța
 
Stelian Gima, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a vorbit la ZIUA LIVE despre soluții indentificate de administrația județeană pentru dezvoltarea domeniilor sănătății, culturii și tineretului și sportului de la nivelul județului Constanța.

Interviul video integral poate fi urmărit aici: https://fb.watch/61U3ZvC2tS/.
Vicepreședintele CJC a vorbit la ZIUA LIVE despre reabilitarea Teatrului de Stat Constanța, spunând că se va găsi o soluție pentru susținerea spectacolelor.

“Va fi greu de găsit o soluție, iar ca o persoană care vine din afara sistemului, m-aș lăsa pe mâinile specialiștilor. Cu siguranță se va găsi o variantă cât mai apropiată de nevoile actorilor”, a transmis Gima.

Stelian Gima a mai spus că există dorința de a sprijini antreprenoriatul și a subliniat că județul Constanța este o zonă propice culturii.
“Nu cred că ne-ar ajunge nici două mandate să reparăm ceea ce a fost stricat. Avem foarte multe de reparat. Mă gândesc la dorința de a muta puterea din partea centrală spre partea privată, spre antreprenoriat, spre a lăsa să se dezvolte cetățeanul. Constanța e o zonă propice culturii”.

Tot la ZIUA LIVE, Gima a dezmințit că se intenționează demolarea Teatrului de Vară de la Mamaia în vederea construirii pe acel teren, al unui nou teatru al orașului. “Pentru acest an, nu există niciun astfel de proiect, nici măcar nu sunt bani alocați pentru lucrări la teatrul de la Mamaia. Acolo vom încerca să igienizăm și rugăm și constănțenii pe cât posibil să păstreze curățenia”, a spus Gima.

În schimb, Teatrul de Vară Soveja va intra în circuitul cultural iar în sezonul estival va fi închiriat inclusiv privaților care doresc să organizeze evenimente de divertisment.
Și tot legat de teatre, pentru anul acesta au fost alocate fonduri pentru studiile de fezabilitate pentru construirea unui nou sediu pentru Teatrul pentru Copii și Tineret, în imediata apropiere a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța.
 
Tot la ZIUA LIVE, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța a oferit câteva detalii și despre viitorul tineretului în județul Constanța.
Numărul taberelor de copii s-a redus drastic. Este un proiect scris, abia acum începem să îl creionăm. Se dorește să preluăm tot ce ține de partea de locații de tineret. Va dura ceva. Este important viitorul”, a transmis Gima.



Un subiect de interes pentru constănțeni este sănătatea. L-am atins și noi în discuția cu vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.
“Pe partea de sănătate, pe primul loc este construirea unui spital de pediatrie. Amplasarea va fi în curtea Spitalului Județean Constanța. O altă dorință este aceea de a înființa acele centre de permanență pe raza județului. Se dorește acoperirea întregului județ”, a spus Stelian Gima.

Vicepreședintele CJ Constanța a vorbit și despre Spitalul Județean Constanța: “După cum bine știți, în conducerea medicală a unității avem cadre universitare. Alături de aceștia, președintele CJC va găsi soluția pentru a reda constănțenilor serviciile de imagistică”.



Citește și:  /stiri/interviu/ziua-live-care-sunt-prioritatile-de-finantare-si-proiectele-de-dezvoltare-ale-uat-urilor-din-judetul-constanta-749098.html
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • maria 11 Jun, 2021 09:31 Ce se intimpla cu cinema Tomis,din parcul primariei. Mai sta mult in paragina?