Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Taximetriștii nu renunță la proteste dacă nu vor ajunge la consens cu autoritățile în privința Regulamentului de organizare și executare a serviciului de transport în regim de taxi

ro

25 Jun, 2021 00:00 2440 Marime text
  • Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România și Sorin Coadă, reprezentantul Camerei Taximetriștilor din Constanța au vorbit la ZIUA LIVE despre nemulțumirile taximetriștilor
  • Taximetriștii nu renunță la solicitările lor și dacă Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța nu le îngloba, atunci se va recurge la proteste și la procese în instanță
  • Pentru ca taximetriștii să fie mai bine reprezentanți în fața autorităților, săptămâna viitoare, se va semna un protocol de colaborare și susținere între Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România și Camera Taximetriștilor din Constanța
 

Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România și Sorin Coadă, reprezentantul Camerei Taximetriștilor din Constanța au vorbit la ZIUA LIVE despre nemulțumirile taximetriștilor în legătură cu Regulamentul privind organizarea și executarea serviciului de transport în regim de taxi în municipiul Constanța.

Interviu video intregral poate fi urmărit aici:

Printre nemulțumirile taximetriștilor sunt lipsa toaletelor publice din stațiile importante din municipiul Constanța, numărul redus de locuri pentru taxiuri la gară, cât și în Portul Tomis, Cazinou sau Poarta1, problema locurilor de parcare de la City Park Mall și  „vânătoarea” condusă de către Poliția Locală a municipiului Constanța.

Taximetriștii au câștigat „o bătălie” cu Primăria Constanța, cu privire la numărul de mașini, după ce, Ionuț Rusu, viceprimarul Constanței, a punctat în ultima întâlnire cu reprezentanții acestora că taximetrele nu vor scădea sub 1600 de mașini conform noului Regulament.
La ZIUA LIVE, Marin Neagu, președintele Federației Naționale a Sindicatelor Șoferilor din România a precizat că taximetriștii nu vor renunța la proteste dacă nu vor ajunge la consens în urma discuțiilor cu autoritățile.
 
Mai mult, aceștia sunt hotărâți să atace regulamentul la instanța de contencios-administrativ.
 
“Noi am solicitat plasarea unor toalete în stațiile mari de taxi, cum ar fi la Delfinariu, la  gară, Poarta 1, a spus și Sorin Coadă, președintele Camerei Taximetriștilor.
 
Cei doi au vorbit și despre desființarea stațiilor de taxi, fără ca asociațiile profesionale să fie consultate, așa cum prevede legislația în vigoare.
 
De asemenea și vestimentația taximetriștilor este o problemă actuală. Cei doi au precizat că ei susțin adoptarea unei ținute decente.
 
Pentru ca taximetriști să fie mai bine reprezentanți în fața autorităților, săptămâna viitoare, se va semna un protocol de colaborare și susținere între Federația Națională a Sindicatelor Șoferilor din România și Camera Taximetriștilor din Constanța
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și:

ZIUA LIVE Care sunt nemulțumirile taximetriștilor din Constanța

ZIUA LIVE. Regulament pentru taximetriștii constănțeni. Ce obligații și nemulțumiri au?
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii