Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Președintele UGIR Constanța i-a propus primarului Chițac transformarea zonei cuprinse între Capitol și Portul Tomis într-o zonă turistică de interes național

ro

27 Aug, 2021 00:00 2811 Marime text

 
  • Invitat la ZIUA LIVE a fost fostul ministru al Turismului, deputat și coodonator Pro România Constanța, Mircea Titus Dobre, președinte al UGIR Constanța
  • Pe plan local misiunea confederației patronale este depunerea proiecte în vederea accesării de fonduri europene
  • Dobre a explicat la ZIUA LIVE că activitatea UGIR de la Constanța se axează pe dezvoltarea la Constanța a unui centru legislativ, promovarea învățământului dual, și susținerea antreprenorilor din sectoarele cheie din regiune - turism și agricultură
  • „Pe noi ne interesează învățământul dual. Poate reușim să luăm bani din PNRR, pentru că sunt foarte mulți bani pe zona învățământului dual în PNRR”, a precizat președintele UGIR Constanța
  • Marius Titus Dobre a mai spus la ZIUA LIVE că i-a sugerat primarului Vergil Chițac, transformarea unei zonei din Constanța într-o zonă turistică de interes național
 

 
Invitat la ZIUA LIVE a fost fostul ministru al Turismului, deputat și coodonator Pro România Constanța, Mircea Titus Dobre, președinte al UGIR Constanța.

Pe plan local misiunea confederației patronale este depunerea proiecte în vederea accesării de fonduri europene.

Dobre a explicat la ZIUA LIVE că activitatea UGIR de la Constanța se axează pe dezvoltarea la Constanța a unui centru legislativ, promovarea învățământului dual, și susținerea antreprenorilor din sectoarele cheie din regiune - turism și agricultură.

„Pe noi ne interesează învățământul dual. Poate reușim să luăm bani din PNRR, pentru că sunt foarte mulți bani pe zona învățământului dual în PNRR”, a precizat președintele UGIR Constanța.

Marius Titus Dobre a mai spus la ZIUA LIVE că a sugerat primarului Vergil Chițac, transformarea unei zonei din Constanța într-o zonă turistică de interes național.
 
„Am avut o discutie cu domnul primar ca de la zona Capitol în jos,  spre Centrul Vechi inclusiv (..) și cu Portul Tomis, să se facă o zonă turistică de interes național. A părut interesat de discuție, rămâne de văzut dacă se va realiza acest lucru. Cei care sunt deja acolo sau alți operatori economici care se vor reloca în zonă vor putea accesa fonduri europene”, a spus Dobre.
 
Cât privește relația UGIR cu autoritățile locale, aceasta este una normală, de dialog, chiar dacă, în opinia fostului ministru al Turismului, regulamentele create de municipalitate, cum este și cel privind parcările, nu au fost cel mai fericit applicate.
 
„Eu cred că cei care sunt acum, în primul rând, n-au nicio experiență în zona administrației publice, o parte vin din privat, din alte domenii. Aici este un scurtcircuit. Dacă ne aducem bine aminte, când a fost dezbaterea publică, am primit regulamentul (…) pe stațiunea Mamaia și în municipiul Constanța.

Noi am pus exact cum am învățat la Parlament: motivare, observații, unde trebuie să se modifice, ce trebuie să se facă”, spune Marius Titus Dobre, comentând regulamentul parcărilor.
 

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

ZIUA LIVE. Poate contribui Uniunea Generală a Industriașilor din Constanța la relansarea economiei?

ZIUA LIVE. Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, despre avizul CES

ZIUA LIVE Fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, precizări despre activitatea UGIR Constanța


Interviul integral poate fi urmărit aici:

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii