Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:49 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ZIUA LIVE. Pârghii legale pentru a-i ține departe pe cei care ne vor răul

ro

30 Jun, 2021 00:00 3128 Marime text



Interviu LIVE miercuri, 30 iunie, ora 14.00, cu avocata Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța
  • Foștii parteneri, vecinii sau chiar colegii de muncă se pot transforma, la un moment dat, în anumite contexte, în potențiale amenințări pentru o persoană.
  • Miercuri, 30 iunie 2021, de la ora 14.00, invitată a emisiunii ZIUA LIVE este avocata Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța, care ne va explica despre pârghiile legale pe care le poate folosi o persoană pentru a se apăra de potențialele amenințări.
Foști parteneri sau partenere, foști sau actuali soți, ori chiar vecini sau colegi de muncă, toți aceștia, dar și mulți alții ar putea intra, la un moment dat, în categoria persoanelor care reprezintă o amenințare pentru viața sau integritatea fizică și psihică a unei persoane.
 
Într-un stat de drept, oamenii nu pot să ia dreptatea în mâini, iar legislația din România recunoaște starea de autoapărare doar în anumite condiții, indicate clar de lege.
 
De asemenea, drumul legal de la a deveni din victimă agresor este uneori destul de îngust și, adesea, foarte întortocheat.
 
În întreg acest context, se naște întrebarea legitimă: cum ne putem apăra de persoanele ce reprezintă o amenințare pentru noi, înainte de a se produce ceva grav.
 
Miercuri, 30 iunie 2021, de la ora 14.00, invitată a emisiunii ZIUA LIVE este avocata Ghiulfer Aisun Ismail, din cadrul Baroului Constanța, care ne va explica despre pârghiile legale pe care le poate folosi o persoană pentru a se apăra de potențialele amenințări.
 
În ce situații se poate emite un ordin de protecție și ce presupune acesta, dar și ce se întâmplă din punct de vedere legal când este reclamată o faptă de violență domestică – acestea sunt câteva dintre întrebările la care vom afla răspuns de la avocatul Baroului Constanța.






 
ZIUA LIVE poate fi urmărită pe site-ul nostru ZIUAConstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta, unde așteptăm și întrebările dumneavoastră.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii